Barbora Strýcová | foto: AP

Tenistky Strýcová, Siniaková a Krejčíková jsou v přísné karanténě

  • 6
Barbora Strýcová, Kateřina Sianiaková i Barbora Krejčíková jsou stejně jako Tomáš Macháč a dalších sedm desítek tenistů ve čtrnáctidenní striktní karanténě bez možnosti tréninku. Zmíněné hráčky letěly z Abú Zabí do Melbourne spolu s koučem Biancy Andreescuové Sylvainem Bruneauem, který měl pozitivní test.

Informovaly o tom Radiožurnál a server iSport.

Jsou to jejich pravidla, byli pět měsíců v úplném lockdownu, takže chápu, že se bojí, abychom jim sem nic nepřitáhli,“ řekla světová deblová osmička Strýcová. Před příletem ale o možnosti karantény bez tréninku nevěděla. „Poslední slovo nemá Tennis Australia, ale australské ministerstvo zdravotnictví. Můžou to změnit ze dne na den a tohle pravidlo změnili, když tam byl jeden pozitivní. A to ani nebyl hráč.“

Plíškové ani Kvitové tvrdá karanténa nehrozí, Macháč v ní skončil

Před Australian Open proto stráví čtrnáct dnů na hotelovém pokoji. První grandslam sezony začne 8. února. „Bude to těžké po čtrnácti dnech vyjít a hrát největší turnaj, co máme, a být v nejlepší formě. To prostě nebudu, ale kdo ví, nemůžu propadat panice. Tenis hraju hrozně dlouho a za tu dobu ho hrát nezapomenu,“ řekla.

Na pokoji si složila rotoped a pokusí se alespoň částečně udržovat v kondici. „Mám naplánován na ráno trénink, pak si dám oběd, pak se koukám na seriály, filmy, čtu si, píšu si a takové věci. Odpoledne si udělám ještě jeden trénink, ať mám dva za den. Pak ten den už uteče, usnu a snažím se to brát tak, jak to je,“ řekla Strýcová.

„Nezbývá než věřit, že po čtrnácti dnech půjdeme ven a budeme se moct normálně pohybovat, kde budeme chtít. To je to, co mě drží nejvíce nad vodou,“ dodala.

V karanténě je i polská tenistka Iga Świąteková:

Nejlepších českých hráčů ve dvouhře Karolíny Plíškové, Petry Kvitové či Jiřího Veselého se přísnější verze karantény netýká. Měli by proto mít možnost každý den maximálně na pět hodin opustit hotel a věnovat se tréninku na kurtech. Štěstí na „čistý“ let měly podle informací ČTK i Karolína Muchová a Kristýna Plíšková.

Muchová je ale v Melbourne bez svého trenéra Davida Kotyzy, který na začátku roku prodělal koronavirus. „Byli jsme domluvení, že se připojím ke Karolíně v půlce ledna na australské turné. Bohužel se to vyvinulo jinak a nestihl se můj odlet. Až v neděli jsem obdržel negativní test a stále se dávám dohromady,“ uvedl Kotyza v tiskové zprávě. Muchovou proto v Austrálii doprovází bývalá hráčka Barbora Štefková.

Po karanténě jsou v plánu v týdnu před Australian Open ještě turnaje okruhů WTA i ATP, na kterých budou mít hráči šanci se rozehrát.

Po karanténě jsou v plánu v týdnu před Australian Open ještě turnaje okruhů WTA i ATP, na kterých budou mít hráči šanci se rozehrát.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga