Barbora Krejčíková ve svém úvodním zápase na ostravské turnaji

Barbora Krejčíková ve svém úvodním zápase na ostravské turnaji | foto: Profimedia.cz

Další konfrontace s hvězdou. Odměna i cesta ke zlepšení, těší se Krejčíková

  • 2
Z posledních sedmi zápasů posbírala šest výher, dokráčela do osmifinále na grandslamovém Roland Garros i na podniku WTA v Ostravě, navíc poprvé v kariéře nakoukla do elitní stovky žebříčku. „Sebevědomí je v tenise základ,“ poznává Barbora Krejčíková kouzelný vliv vítězného tažení. O jeho prodloužení bude usilovat proti Bělorusce Viktorii Azarenkové.

Ještě před jedenácti dny usilovala Krejčíková na Roland Garros o postup do finále čtyřhry, nyní už válí ve vlasti na výtečně obsazeném turnaji v Ostravě: „Jsem ráda, že se mi takto daří, že jsem přesun zvládla dobře a těším se na další zápasy.“

Přípravu na turnaj přitom neměla vůbec jednoduchou, musela se vypořádat s cestováním i omezeném tréninku kvůli vládním opatřením.

„Z Paříže jsem se do Česka vrátila v sobotu a za týden už jsem hrála v Ostravě zápas v kvalifikaci. Bylo to náročné i vzhledem k tomu, co se teď děje u nás v republice. Od minulého pondělí se všechno zavřelo, takže jsem trochu trénovala na tvrdém povrchu jen v neděli. Pak jsem hrála až tady ve čtvrtek,“ vyjmenovává úskalí.

Enjoying my time in Paris ❤️
#rolandgarros #rg20 #paris #tennis #tennisplayer #singles #doubles #bubblelife #pojd @rolandgarros

5. října 2020 v 16:29, příspěvek archivován: 19. října 2020 v 23:35

Se situací se však popasovala výtečně. V Paříži si totiž do kufrů uschovala herní pohodu, kterou pak v Ostravě opět v plné parádě vybalila.

Krejčíková před dvěma týdny na antukovém grandslamu zaznamenala nejlepší výsledek v singlové kariéře. Vybojovala si místenku mezi nejlepší šestnáctkou, na žebříčku poskočila do první stovky a euforii přetavuje v další a další vítězství. 

„Když je člověk na vlně a hraje dobře, tak se mu daří i v zápasech, údery má přesnější a jistější,“ libuje si 26letá Češka.

ZPRAVODAJSTVÍ

Pondělní události na akci WTA v Ostravě

Ostravská hala s tvrdým povrchem jí sedla, Krejčíková se z kvalifikace se prodrala do osmifinále, ve třech zápasech neztratila ani set. V pondělí večer si v prvním kole hlavní soutěže poradila s krajankou Terezou Martincovou 7:5 a 6:1.

„Byl to těžký zápas, hodně jsme se tahaly,“ popsala čerstvě 85. tenistka světa. „Myslím, že bylo dobře, že jsem pořád vedla. I když jsem měla momenty, kdy jsem pár gamů prohrála a úplně se mi nedařilo, tak jsem pořád věřila, že to můžu uhrát.“

Krejčíková zvládla důležitou koncovku první sady, za stavu 6:5 a 30:40 čelila brejkbolu, třemi body v řadě však nakonec zisk úvodního dějství stvrdila. „To byl zlomový moment, pak jsem i druhý set začala dobře, hned jsem odskočila. Jsem ráda, že jsem vyhrála.“

Je to nádherný pocit hrát zase doma!!! ❤️

It feels so good playing at home!!! ❤️

#tennis #wta #premier #hardcourt #otravararena #ostrava!!! #home #czechrepublic #toughtimes @jtbankaostravaopen @wta

19. října 2020 v 22:00, příspěvek archivován: 19. října 2020 v 23:33

Bonusem za skvělé výkony jí bude středeční osmifinále, v němž narazí na tenisovou ikonu Azarenkovou.

„Bude to určitě těžký zápas, je to jedna z nejlepších hráček, která tady teď je,“ připomíná Krejčíková nedávné tažení Bělorusky až do finále US Open. „Pro mě to bude další dobrý zápas s top hráčkou, se kterou nemám šanci si zahrát každý týden.“

Po setkání se Simonou Halepovou, které v polovině srpna podlehla na turnaji v Praze 1:2, tak Krejčíkovou čeká další slovutná protivnice.

„Mám obrovskou radost, že můžu hrát s takovými hráčkami. Jedině tak se můžu zlepšovat, jinak by to nešlo, člověk se zlepšuje, když hraje s těmi nejlepšími,“ uvědomuje si Češka. „Určitě je to nějaké odměna za ty moje výkony, doufám, že se mi bude dařit i dál.“


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga