Barbora Krejčíková v semifinále turnaje v Tallinnu.

Barbora Krejčíková v semifinále turnaje v Tallinnu. | foto: Profimedia.cz

Krejčíková věří, že v Ostravě naváže na dobré výkony z Tallinu

  • 0
V dobrém rozpoložení, v psychické pohodě dorazila tenistka Barbora Krejčíková do Ostravy na turnaj WTA Agel Open. „Jsem ráda, že jsem v Ostravě a věřím, že budu hrát zase dobře,“ řekla česká tenistka, která minulý týden triumfovala na turnaji v estonském Tallinu. Ve středu v prvním kole v Ostravar Aréně ji od 12.00 čeká Američanka Shelby Rogersová.

Co byste k soupeřce řekla?
No (směje se), řekněte mi, s kým hraju...

S Američankou Rogersovou.
(Směje se) Vím, že je dobrá hráčka, ale to jsou tady všechny. Bude to těžký zápas, ale věřím, že s dobrým koncem pro mě.

Zatím jste se s ní neutkala, co od souboje očekáváte?
Je to Američanka, betonářka, takže podmínky jí tady budou sedět. Ale jsem v docela dobré formě, hraju dobře. Těším se, že to bude hezký zápas.

Na rozlosování turnaje jste se nestihla podívat?
Ne, ale vím, jaké hráčky tady jsou. Viděla jsem je už v hotelu, na trénincích, na obědě. Jak vypadá pavouk, se ani neplánuji dívat.

Jen ať víte – s Estonkou Anett Kontaveitovou, kterou jste porazila ve finále v Tallinu, se v Ostravě můžete potkat opět až ve finále...
No... to je ještě daleko. Hodně daleko (usmívá se).

V Tallinu i v Ostravě je tvrdý povrch, jsou si podobné?
Ne, úplně jiné. Tady je pomalejší.

Turnaj v Ostravě živě

Přímé přenosy mohou diváci sledovat na stanici O2 TV Sport i v multidimenzi na O2 TV Tenis. Od pátku doprovodí závěrečné duely i speciální studio.

Petra Kvitová říkala, že míčky létají hodně málo a oproti zápasům, které pamatujete z Fed Cupu, jde o razantní zpomalení. Je to tak?
Péťa tady odehrála fedcupových zápasů více, já jen jeden, ale co si pamatuji, povrch byl mnohem rychlejší. Ale zase je pro mě velká výzva se s tím popasovat a zkusit předvést co nejlepší výkon. Musím být pozitivní. Věřím, že mi bude sedět, ale uvidí se to až v prvním utkání. První kola bývají nejtěžší.

Jste v závěru sezony už v psychické i fyzické pohodě?
Fyzicky se cítím dobře. Jsem zdravá, což musím zaklepat, to je nejdůležitější. Jsem ráda, že se mi po úspěších v deblu začalo zase dařit i v singlu. Dala jsem do toho hodně energie a snažila jsem se co nejlépe připravit, abych začala hrát dobře i ve dvouhře. Jsem ráda, že se mi to povedlo. Budu se snažit na to navázat.

Jé, tady se mi líbí. Lásku na první pohled korunovala Krejčíková triumfem

Což je určitě vždy těžké po vyhraném turnaji...
Ano, ale budu se snažit předvést nejlepší výkon a nějak to dopadne. Těší mě, že mohu hrát doma, být tady v Ostravě, na kterou mám dobré vzpomínky z před dvou let, kdy jsem tady hrála. Byl to tady takový jeden z mých odrazových můstků do těch dobrých výsledků, které jsem měla. Mám to tady ráda. Těším se na fanoušky.

Nejlepší české tenistky jsou stejně jako vy v Ostravě. Jen vaše spoluhráčka ze čtyřhry Kateřina Siniaková hraje v Tunisku. Nezávidíte ji pláž a slunce?
(Usmívá se) Kdyby tady byla pláž, bylo by to fajn. Ale jsem Češka, ráda hraju doma. Nevyměnila bych to za Tunisko.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga