BOD PRO VESELÉHO. Jiří Veselý v souboji o záchranu v elitní skupině Davis Cupu...

BOD PRO VESELÉHO. Jiří Veselý v souboji o záchranu v elitní skupině Davis Cupu v Nizozemsku. | foto: Česká sportovní / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Maďaři pozvou v baráži Davis Cupu české tenisty na antuku do Budapešti

  • 3
Čeští tenisté budou o návrat do Světové skupiny Davis Cupu podle očekávání bojovat v Budapešti na antuce. Maďaři během středy oznámili dějiště utkání a povrch. Zápas se uskuteční 14. až 16. září.

I před rokem vybrali maďarští tenisté pro zářijovou baráž park u Dunaje a díky výhře nad Ruskem si letos zahráli Světovou skupinu poprvé od roku 1996.

Kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil po výhře nad Izraelci ve 2. kole evropsko-africké zóny v Ostravě očekával, že Maďaři zvolí Budapešť a antuku, a byl rád, že se nemýlil.

„Je to místo snadno dosažitelné pro české fanoušky a věříme, že v boji o návrat do Světové skupiny budeme mít v hledišti silnou podporu,“ doufal Navrátil.

I Jiří Veselý, který by měl být v září jedničkou týmu, odhadl povrch správně. „Pokud zvolí antuku, budu rád. Pro nás bude lepší,“ řekl po zápase s Izraelem Veselý.

S Maďarskem se Češi utkají počtvrté v historii a mají pozitivní bilanci 2:1. Naposledy vyhráli v roce 1996 i za pomoci Petra Kordy.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga