Ještě v pátek mohli diváci, byť v omezeném počtu, sledovat zápasy Australian...

Ještě v pátek mohli diváci, byť v omezeném počtu, sledovat zápasy Australian Open přímo v hledišti, od soboty ale zůstanou ochozy již pusté. | foto: AP

Na tenisovém Australian Open se bude od soboty pokračovat bez diváků

  • 13
První grandslam tenisové sezony Australian Open bude i po zpřísnění protikoronavirových opatření pokračovat. Zápasy ale budou od soboty bez diváků. Po objevení třinácti případů nakažlivější mutace koronaviru to oznámil premiér státu Victoria Daniel Andrews.

Obyvatelé Victorie podle nových opatření můžou opustit domov pouze v jasně daných případech a do středy také budou zavřeny školy a byly zakázané hromadné akce včetně svateb nebo bohoslužeb. Opatření se dotknou také tenistů v Melbourne, kteří budou v přísnější „bublině“ než dosud.

„Už s tím mají roční zkušenost,“ uvedl ředitel Australian Open Craig Tiley a upřesnil, že půjde o podobný režim, jaký byl zavedený na většině předchozích turnajů. „Předchozích pět dní bylo (díky fanouškům na tribunách) výjimečných, dalších pět dní to bude návrat k tomu, co už znají,“ dodal.

Australian Open dosud mohlo v průběhu jednoho dne navštívit maximálně 30 tisíc fanoušků, což je zhruba polovina obvyklého počtu. Povolenou kapacitu se ale zatím ani jednou nepodařilo naplnit, maximem bylo čtvrtečních 21 010 příznivců.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga