Andrea Hlaváčková ve finále čtyřhry v Pekingu

Andrea Hlaváčková ve finále čtyřhry v Pekingu | foto: AP

Potvrzeno: Hlaváčková bude hrát v deblu s jedničkou Čchan Jüng-žan

  • 12
Už po triumfu na říjnovém Turnaji mistryň mluvila o možném spojení s Čchan Jüng-žan, aktuální světovou jedničkou ve čtyřhře. Teď už je jasno, Andrea Hlaváčková v příští sezoně opravdu vytvoří dvojici s tchajwansku vítězkou letošního US Open. “Poprvé si vyzkouším spolupráci s deblistkou, která má priority pouze v našich zápasech," těší českou tenistku.

Jedenatřicetiletá dvojnásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře triumfovala koncem října na Masters v Singapuru s Maďarkou Timeou Babosovou, ale jejich spolupráce skončila. Čchan Jüng-žan, v tenisovém světě známá jako Chan Yung-jan či Latisha Chan, je zase volná, neboť její dosavadní slavná parťačka Martina Hingisová ze Švýcarska ukončila po sezoně kariéru.

Čchan Jüng-žan

Právě Hingisová sehrála roli při rozhodování Čchan Jüng-žan o spolupráci s Hlaváčkovou. „Ptala jsem se na názor i Martiny, protože mě velmi dobře zná a potvrdila mi, že Andrea je pro mě skvělou volbou,“ uvedla hráčka z Tchaj-wanu v tiskové zprávě.

Doporučení od bývalé světové jedničky Hingisové českou tenistku potěšilo. „Samozřejmě jsem z toho nadšená. Bavily jsme se všechny tři dohromady a Martina nám slíbila, že pokud se objeví na turnaji, ráda nám poskytne rady a doporučení, protože ji vždycky mentorování bavilo,“ řekla Sestini Hlaváčková.

Osmadvacetiletá Tchajwanka, pro kterou byl letošní triumf s Hingisovou na US Open prvním grandslamovým titulem, věří, že i přes kratší čas na přípravu se s plzeňskou rodačkou brzy sehrají a vytvoří silný pár.

„Znám Andreu z juniorských dob, kdy jsme proti sobě často stály jako soupeřky. Vždy měla podobný přístup a bojovného ducha bez ohledu na průběh hry,“ míní Čchan Jüng-žan.

Cíle nového tenisového páru míří především ke grandslamovým úspěchům. „A samozřejmě uhájit pozici světové jedničky v žebříčku,“ řekla Čchan Jüng-žan. „Vedle úspěchu na grandslamu si chci určitě zopakovat účast na Masters,“ doplnila Sestini Hlaváčková.

Nový tandem se poprvé představí na konci prosince v Brisbane, dále v Sydney a v lednu je čeká společná grandslamová premiéra na Australian Open.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga