Goran Ivaniševič

Goran Ivaniševič | foto: Reuters

Po Adria Tour má koronavirus i Djokovičův kouč Ivaniševič

  • 0
Při sérii exhibičních tenisových turnajů na Balkáně Adria Tour se koronavirem nakazil také Goran Ivaniševič, jeden z koučů světové jedničky Novaka Djokoviče. Vítěz Wimbledonu z roku 2001 o tom informoval tři dny po svém svěřenci. Pozitivní test měli již dříve i další tři tenisté a někteří jejich kondiční trenéři.

Adria Tour začala předminulý týden v Bělehradě a pokračovala o uplynulém víkendu v Zadaru, kde však skončila předčasně. Před Ivaniševičem a Djokovičem o nákaze informovali Bulhar Grigor Dimitrov, Chorvat Borna Čorič a Srb Viktor Troicki.

KOMENTÁŘ: Idol Djokovič je bit za to, že se choval jako Djokovič

Ivaniševič dnes řekl, že během posledních deseti dnů odevzdal dvakrát test negativní, ale pak měl pozitivní výsledek. Příznaky nemá. „Chtěl bych informovat každého, kdo se mnou byl v kontaktu, že jsem byl pozitivně testován a prosím, abyste byli opatrní na sebe i své blízké,“ napsal slavný Chorvat na instagramu.

Djokovič coby pořadatel sklízel za Adria Tour kritiku od prvních dnů kvůli tomu, že účastníci nedodržovali základní hygienická opatření. Hrálo se před plným hledištěm, hráči při doprovodných akcích neměli odstupy ani roušku. Djokovič a jeho organizační tým se bránili tím, že dodržují nařízení místních orgánů.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga