Doporučujeme

Britský sázkař vyhrožoval, že zabije úspěšného irského koně Conduita (na prvním místě).

Britský sázkař vyhrožoval, že zabije úspěšného irského koně Conduita (na prvním místě). | foto: Profimedia.cz

Zabiju vám koně, když poběží dostih, vyhrožoval zoufalý sázkař

Měla to být obyčejná sázka na koňské dostihy. Skupina sázkařů jen chtěla vsadit na hlavního favorita prestižního závodu. Jenomže Andrew Rodgerson zjistil, že zapomněl podat tiket. Hrozbu obřího dluhu zaháněl osobitě: manažerovi stáje vyhrožoval, že zabije koně, jestli poběží. Nakonec skončil ve vězení.

"Varuji vás, pokud Conduit poběží červencový dostih v Ascotu, tak ho zabiju," citovala agentura Reuters hrozbu, kterou Rodgerson deset dní před závodem poslal generálnímu manažerovi stáje Peteru Reynoldsovi.

Kurz klesal

Vsadit později nemohl

Proč Rodgerson nevsadil hned poté, co na svou chybu přišel? Sázkařský spolek totiž sázel s předstihem, kdy byl kurz na Conduita ještě poměrně vysoký.

"Syndikát mu řekl, kdy a u jaké sázkové kanceláře vsadit. Kurzy se totiž rychle měnily," uvedl Joseph Hart, sázkařův obhájce.

Když na zaváhání přišel, byly kurzy už příliš nízké.

Šestadvacetiletého britského sázkaře k tomuto kroku donutila hrozba obřího dluhu vůči své sázkařské skupině, které by v případě Conduitova triumfu dlužil podle serveru TimesOnline asi 50 tisíc liber (přibližně 1,5 milionu korun).

"O pět dní později mi přišla další zpráva. V ní se Rodgerson ujišťoval, že jeho hrozbu bereme vážně," uvedl Reynolds.

Dva dny před závodem, jehož oficiální název zní King George VI and Queen Elizabeth Stakes a patří mezi nejprestižnější britské dostihy, policie Rodgersona zatkla, neboť zprávy posílal ze svého osobního počítače a mobilu. Conduit tak mohl bez obav běžet a nakonec opravdu vyhrál.

Po půlroce čekání se Rodgerson v pondělí dozvěděl trest za vyhrožování: 240 hodin veřejných prací a 34 týdnů vězení s dvouletou podmínkou. Zřejmě nejvíc ho tak nyní tíží splácení dluhu.


  • Vybrali jsme pro Vás