Doporučujeme

Anglický fotbalový svaz vyšetřuje podezřelý zápas, na který se sázelo víc než jindy. Ilustrační foto

Anglický fotbalový svaz vyšetřuje podezřelý zápas, na který se sázelo víc než jindy. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

V Anglii lidé sázeli na bláznivý výsledek. Svaz zahájil vyšetřování

  • 13
Anglický fotbal hlásí další případ možné korupce, v poslední době už poněkolikáté. Zatím se sice jedná o nižší soutěže, ale svaz bere obvinění velmi vážně. Podezření tentokrát vzbudil zápas mezi Grays Athletic a Forest Green, který musely sázkové kanceláře stáhnout z nabídky.

Sázkové společnosti William Hill a Blue Square zaregistrovaly nebývale mnoho vysokých sázek na vítězství Grays poté, co měli prohrát první poločas. Druhý den - v neděli - zápas skutečně skončil výhrou Grays 2:1, přestože poločas vyhrál Forest Green.

"Bereme tuto událost velmi vážně. Ten zápas důkladně prošetříme," citoval mluvčího anglického svazu internetový server BBC.

Kurz na to, že domácí prohrají první poločas, ale nakonec budou brát tři body, byl přes 20,00, což značí velmi nízkou pravděpodobnost výhry. A lidé právě na tuto událost sázeli v přepočtu tisíce korun.

Šlo u utkání posledního kola páté nejvyšší soutěže, která nese název Blue Square Premier. Oba týmy měly jistotu záchrany, a tak jim už o nic nešlo.

"Bylo to bezvýznamné utkání, neočekávali jsme moc vysoké sázky," uvedl podle serveru guardian.co.uk Graham Sharpe, mluvčí společnosti William Hill. "Hodně nás proto překvapilo, když se na utkání začaly sázet poměrně velké sumy. Museli jsme zápas stáhnout z nabídky."

Obě mužstva okamžitě přispěchala s prohlášením, že se budou snažit vyšetřování pomáhat.

V posledních měsících se zprávy o možné korupci v anglickém fotbalu množí. V současné době je například vyšetřováno pět hráčů čtvrté ligy, že si sázeli na vlastní zápasy. -čtěte V Anglii si pětice fotbalistů přivydělávala sázením na vlastní zápasy

Diskutujte o sázení na iDNES.cz

Co si o případu myslíte vy? Podělte se o své názory


  • Vybrali jsme pro Vás