Doporučujeme

V nové loterii Eurojackpot se bude hrát o miliony eur (ilustrační foto).

V nové loterii Eurojackpot se bude hrát o miliony eur (ilustrační foto). | foto: Profimedia.cz

Startuje nová evropská loterie Eurojackpot, hraje se o miliony eur

  • 1
Sázejícím v sedmi evropských zemích se v pátek večer zrychlí tep. Svůj první tah chystá nová loterie Eurojackpot a hned po úvodním losování si vítěz si může odnést až deset milionů eur, tedy 250 milionů korun. Pokud hlavní výhra nepadne, může jackpot v dalších tazích postupně narůst na devadesát milionů eur.

Do loterie je možné vsadit v Německu, Nizozemsku, Itálii, Dánsku, Finsku, Estonsku a Slovinsku. Organizátoři uvádějí, že v budoucnu se budou moci připojit i další země.

Sázející tipují pět čísel z padesáti a v samostatné hře ještě dvě z osmi. Losování se uskuteční ve 21 hodin středoevropského času v Helsinkách, výherní čísla ale budou zveřejněna až o dvě hodiny později.

Výpočetní centrála v Dánsku během tohoto časového intervalu přesně určí výši výher, které budou odstupňovány podle úspěšnosti sázejících do dvanácti tříd. Výhry si bude možné vyzvednout už v sobotu.

Německá společnost Westdeutsche Lotterie, která Eurojackpot provozuje, vyjádřila spokojenost s prodejem sázkových tiketů. Neuvedla však, kolik se jich celkem prodalo.

Firma rovněž uvedla, že přibližně polovina z příjmů ze sázek se vrátí sázejícím ve formě výher. Další část příjmů bude odvedena jednotlivým státům podle národních pravidel; kupříkladu v Německu to bude 40 procent tržeb z tiketů prodaných v této zemi.

,
  • Vybrali jsme pro Vás