Doporučujeme

PLÁNY NA TITUL. Sparťanský trenér Martin Hašek a generální sportovní manažer Jaroslav Hřebík dávají pokyny hráčům v zimní přípravě. Podle bookmakerů získají titul. | foto: ČTK

Sparta získá titul, to je sázkařská jistota. Nastoupí proti ní Řepka?

  • 1
Český fotbal se probouzí ze zimního spánku. První vlaštovkou, která "dělá" jaro, byl duel mistrovské Plzně s německým Schalke (1:1) v Evropské lize. V pátek startuje domácí nejvyšší soutěž, a tak zpozorněli i čeští sázkaři. Titul podle nich získá Sparta Praha. Ale vsázet se dá i na netradiční příležitosti.

Sparťané po podzimní části ligy vedou tabulku o šest bodů před Libercem. Obhájce titulu z Plzně je třetí o další čtyři body. Podle bookmakerů pražskému klubu, který vyměnil na místě generálního sportovního manažera Jaroslava Hřebíka za Jozefa Chovance, náskok vydrží.

"Na Spartě se sice udály přes zimu změny, ale Letenští mají nejsilnější kádr a těžko jim bude někdo, stejně jako na podzim, konkurovat," myslí si experti z Tipsportu. Jeho kurz na sparťanský titul je 1,05:1.

Štajner na Euro?

ZPRACOVÁNÍ. Fotbalista Jiří Štajner z Liberce zpracovává míč v utkání proti

"Mou motivací pro jaro je dostat se na evropský šampionát," prohlásil liberecký veterán Jiří Štajner. Na to, zda se Štajnar dostane do nominace trenéra Michala Bílka na červnové Euro v Polsku, lze sázet u Chance. Kurz je 2,15:1, že si mistrovství Evropy liberecký útočník zahraje. Na to, že se do výběru nedostane, se sází s kurzem 1,55:1.

To je velmi nízký kurz, pro tipující ani není atraktivní. Podobně jsou na tom i ostatní tuzemské sázkovky, ale třeba SynotTip vypsal na první místo Sparty i po jarní části ligy kurz 1,7:1. Plzeň je u nich na druhém místě s kurzem 1,9:1.

Poslední mistr má k obhajobě poměrně daleko, ale plzeňský tým může nakopnout postup v evropském poháru. Jinde zase více favorizují Liberec, kterému věří i populární televizní komentátor Jaromír Bosák. V průměru se na možnost, že mistrovský pohár poputuje pod Ještěd, sází v kurzu až kolem 9:1.

Pokud by získal titul někdo jiný ze zmiňované trojice, byl by to zázrak a sázkaři by na tom mohli slušně vydělat. Další týmy mají značný odstup.

Tlačenice je naopak na opačné straně tabulky. U dna se tísní podle kurzů poslední Viktoria Žižkov, odpočtem bodů postižená Olomouc, Ostrava s novým majitelem a České Budějovice, které posílil stoper Tomáš Řepka ze Sparty. Vysoké kurzy, či naopak nízké na sestup mají také Bohemians 1905 a Hradec Králové.

Kolik červených karet dostane Řepka? A nastoupí proti Spartě?

Tomáš Řepka (vpravo) při své premiéře v českobudějovickém dresu v duelu s Hradcem Králové

Kromě klasických sázek na celkového vítěze nebo na sestupující i teď přichystaly české sázkové kanceláře netradiční příležitosti.

U Chance si jde tipnout, zda Řepka bude mít "blikanec" i na jihu Čech a dostane červenou kartu. A třeba Sazka Tip nabízí možnost vsadit, zda Řepka nastoupí v budějovickém dresu proti klubu svého srdce. Bookmakeři si myslí, že Řepka v posledním kole bude hrát.

V Sazce si můžete tipnout, zda nejlepší střelec David Lafata z Jablonce dá na jaře hattrick. Bookmakeři to nepředpokládají. Chance nabízí speciální sázky k Liberci a u Synotu se s kurzem 40:1 sází na možnost, že Olomouc sice sestoupí z ligy, ale zároveň vyhraje domácí pohár.

Nezodpovězených otázek je před startem jarní ligy ještě mnoho, odpovědi nabídne příštích čtrnáct kol. Fanoušci i sázkaři se mají na co těšit.


  • Vybrali jsme pro Vás