Doporučujeme

Slávisté budou Toleskému v olomouckém dresu držet palce.

Slávisté budou Toleskému v olomouckém dresu držet palce. | foto: Libor Teichmann, MF DNES

Slávista Jarolím: Toleski by Spartu mohl pozlobit a Olomouc vyhrát

  • 15
Na podzim ještě byli parťáci přímo na hřišti. Teď bude Gocemu Toleskému, který hostuje v Olomouci, fandit jen na dálku. "Třeba dá v neděli Spartě nějaký gól. Myslím, že Olomouc může vyhrát," tvrdí slávistický fotbalista Marek Jarolím.

Do sázkové kanceláře ale s tímto tipem nepůjde. "Dřív jsem občas sázel, abych si víc užil sledování zápasů, ale už jsem toho nechal," uvedl.

Přesto si jeden druh sázek oblíbil. Ve slávistické  kabině občas probíhá týmové tipování. Třeba při losování skupiny Poháru UEFA hráči zkoušeli uhádnout kluby, se kterými bude Slavia hrát.

Kdo je Marek Jarolím

Narozen: 21. května 1984

Marek JarolímČeský fotbalista, kterého pro vrcholový sport vychovala Sparta. Tam se ale neprosadil, a tak přestoupil do Plzně, kde na podzim 2007 oslnil skvělými výkony. Ty mu zajistily v lednu 2008 angažmá ve Slavii, s níž po jarní části ligy slavil titul.

Hraje v záloze, jeho největšími přednostmi jsou technika a hbitost. Na jaře by mohl oslavit stý odehraný zápas v lize, zatím jich má na kontě 92.

"Každý dá asi sto korun, které vybírá pokladník David Hubáček. A vítěz pak bere všechno," vykládal čtyřiadvacetiletý středopolař. "Není to povinné, nikoho nenutíme, ale většinou se zapojí celé mužstvo."

Štěstí ovšem Jarolímovi v tomto směru moc nepřeje. "Ještě nikdy jsem podobnou soutěž nevyhrál. Naštěstí to ale moc neprožívám," usmál se.

A sázky padají i na tréninku: "Třeba se hraje o to, kdo trefí víckrát břevno, to je klasika," řekl. "Naopak v zápase toho tolik není. I když hráči, kteří se vsadí, že dají gól, asi taky existují."

Jarolímovy rady na víkend: Janda v první desítce nebude

Aston Villa - Chelsea
Anglická fotbalová liga, sobota 13.45

To bude hodně zajímavý zápas! Aston Villa hraje v této sezoně dobře, naopak Chelsea se trochu trápí, nedávno vyměnila trenéra. A tak bych tipoval remízu.
Jarolímův tip: remíza

Skoky na lyžích - Jakub Janda
Mistrovství světa v Liberci, sobota

Strašně bych Jandovi přál, aby se dostal do první desítky, ale s ohledem na dosavadní výsledky bych tomu moc nevěřil. Každopádně mu budu držet palce.
Jarolímův tip: nebude v první desítce

Olomouc - Sparta
Fotbalová liga, neděle 17.00

Myslím, že by Olomouc vyhrát mohla. Na podzim hrála dobře, teď za ně navíc nastoupí i náš Toleski. Tak snad Spartu trochu pozlobí a Olomouc vyhraje.
Jarolímův tip: vítězství Olomouce


  • Vybrali jsme pro Vás