Doporučujeme

Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Škola sázení: Souhrn aneb sázkařské sedmero

  • 10
Pravidelný seriál Škola sázení na sazeni.iDNES.cz desátým dílem končí. V posledním díle jsme pro čtenáře připravili souhrn rad neboli sázkařské sedmero.

1. Kursové sázení není hazard 

Ačkoliv v Česku obecně panuje opačný názor, kursové sázení není hazard. V podstatě se jedná o stejný princip, na kterém fungují finanční trhy. Pokud vrhnete všechny své peníze bez rozmyslu na sázku (burzu), vystavujete se riziku "neočekávaných okolnost" a jen se modlíte, aby se sázka (akcie) posunula vaším směrem. Navíc jste znevýhodněni marží sázkové kanceláře (poplatkem za nákup). Pokud ovšem přijdete se strategii, kdy si budete dlouhodobě vybírat sázky (akcie) s vnitřní hodnotou, na konci vždycky budete v černých číslech.

2. Výběr bojiště

Ke kursovému sázení existují desítky přístupů, fungují i některé jejich kombinace, ale nikdo není schopen věnovat se plnohodnotně všemu. Každý sázkař má dispozice k něčemu jinému, a pokud se vám podaří objevit svůj talent, máte  vyhráno. Je možno se specializovat na jednotlivé sporty, země, nebo například typy sázek. Vydělávat je možno jako arber, bonus hunter, livebettingem nebo například tradingem. Každý z přístupů má své výhody i rizika, jde o to seznámit se, vyzkoušet a učinit rozhodnutí.

Sázení, ilustrační fotoŠkola sázení

Přečtěte si všechny díly

3. Kurs je KING

Nejrozšířenější omyl v dějinách kursového sázení zní, že zásadní je najít vítěze. Není. Je potřeba vybírat takové kursy, které mylně odhadují šanci daného závodníka/týmu na úspěch. Pokud 99krát ze 100 případů trefíte kurs 1,01 – jste v mínusu, na rozdíl od momentu, kdy jednou z 99 případů trefíte kurs 100. Druhé pravidlo ohledně kursu pak zní, že každá setina se počítá. Jen málokterý sázkař má marži přes 5 až 10 procent a kursy jen o pár setinek mohou vyšší vaši dosavadní neúspěšnou sázkařskou kariéru vrátit na oběžnou dráhu úspěchu.

4. Volba protivníka

Zatímco sázkové kanceláře jsou vděčné (alespoň na začátku – než zjistí, že eventuálně máte schopnosti je porážet) za každého klienta, výhodou sázkaře je možnost vybrat si svého soupeře a potom neviděn chodit po bojišti a útočit jen tam, kde vidí jeho slabé místo. Trh je momentálně v procesu růstu a na internetu existují desítky sázkových kanceláří, kterým lze bez větších obav o vložené prostředky svěřit své finance. Jde o to si vybrat. Základním klíčem výběru by měl být průnik bodů 2 a 3. Vybrané sázkové kanceláře by měly – v rámci trhu – vypisovat pokud možno co nejvyšší kursy na to, co chcete nejčastěji sázet.

Jaká pravidla máte v sázení vy?

Podělte se s ostatními čtenáři o své zážitky ze světa sázek

5. Všechno je o penězích

V momentu, kdy do hry vložíte finanční prostředky, potřebujete několik pravidel, jak o ně pečovat tak, aby při neúspěšných sériích váš bank co nejlépe odolával, a při těch úspěšných zase co nejrychleji bobtnal. Úkolem je dlouhodobá úspěšnost, proto je nutné nepodléhat aktuálním nápadům, jak zrovna vydělat balík, na to, co je potřeba mimo sázkařský život.

6. Disciplína

Kursové sázení je z deseti procent znalost vsazeného sportu, z třiceti znalost nějaké teorie a zbytek – tedy šedesát procent – je disciplína, která zabraňuje podlehnout emocím a pod vlivem neúspěšné série zapomenout na zvolenou strategii. Disciplína je to, co odděluje skutečné sázkaře od těch hráčů, kteří jednou prohrají kalhoty.

7. Vzdělání

Kolem kursového sázení se na internetu za posledních několik let vyrojilo mnoho písmenek, čehož je ostatně potvrzením i tento seriál. Většina těchto informací je balast, ale pokud to se sázením myslíte vážně, je vhodné se do tohoto popelu "ponořit" a pokusit se najít ty informace, které mají nějakou cenu a které vás mohou posunout dál. Pokud například mluvíte anglicky, na Amazonu je několik desítek knih o této tématice. Podobně jako v normálním životě platí (i když ne absolutně), že vyšší vzdělání se vyplatí. Tohle byl jen takový první stupeň základní školy.

Vítejte ve světě kursového sázení!


  • Vybrali jsme pro Vás