Doporučujeme

BUDOU VOLBY? Politici včetně Jiřího Paroubka(na snímku) teď řeší, zda a kdy budou předčasné volby do Sněmovny. Stejné dilema řeší i sázkař, který věří ČSSD. Vsadil si 160 tisíc korun.

BUDOU VOLBY? Politici včetně Jiřího Paroubka(na snímku) teď řeší, zda a kdy budou předčasné volby do Sněmovny. Stejné dilema řeší i sázkař, který věří ČSSD. Vsadil si 160 tisíc korun. | foto: Dan Materna, MAFRA

Sázkař dal 160 tisíc korun na vítězství ČSSD ve volbách, které se asi odloží

  • 0
Až do úterního odpoledne by na té zprávě nebylo nic tak neobvyklého. Možná jen víra sázkaře, který vsadil na vítězství sociálních demokratů v nadcházejících volbách 160 tisíc korun. Jenže po rozhodnutí Ústavního soudu řeší sázkař dilema. Vyhraje volby Paroubek? A kdy volby budou?

Když ve čtvrtek 30. srpna na pobočce Tipsportu na pražské Florenci vsadil anonymní sázkař vysoký obnos peněz na vítězství strany Jiří Paroubka v říjnových předčasných volbách do Poslanecké sněmovny, netušil, co ho potká po víkendu.

Vždyť ještě v pondělí večer komentoval předseda ČSSD sázku slovy: "Myslím si, že je to dobrý investor." A na otázku, zda a kolik by si vsadil on, řekl: "Já se zásadně nevsázím."

Předsedovi sociální demokracie i odvážnému sázkaři dává za pravdu poslední předvolební průzkum agentury STEM. Podle tohoto průzkumu ztrácí ODS na nejsilnější levicovou stranu pět procentních bodů. ČSSD by získala 29 % hlasů (78 mandátů ve dvousetčlenné Sněmovně), ODS 24,1 % (66 křesel). - čtěte ČSSD má nejvíc příznivců i možností, s kým vládnout, potvrdil STEM

Navíc na volební triumf socialistů jsou vypsány nejnižší kurzy. Právě u Tipsportu je kurz 1,75:1. Znamená to, že možná výhra činí 280 tisíc korun. - čtěte Předčasné volby vyhrají sociální demokraté, myslí si bookmakeři

Jenže pak přišlo úterý a rozhodnutí Ústavního soudu, který "odkládá vykonavatelnost rozhodnutí prezidenta republiky" o mimořádných říjnových parlamentních volbách na základě stížnosti poslance MilošeMelčáka. - čtěte Předčasné volby do Sněmovny se odkládají. Nebo ne?

Politici nyní svízelnou situaci uprostřed rozjeté volební kampaně řeší. Sázkař z Prahy má plnou hlavu starostí. Na případnou výhru si bude muset počkat zřejmě déle než do října, nebo mu Tipsport sázku vrátí zpět.


  • Vybrali jsme pro Vás