Doporučujeme

HRY SKONČILY. Momentka ze slavnostního zakončení zimních olympijských her v...

HRY SKONČILY. Momentka ze slavnostního zakončení zimních olympijských her v Soči. | foto: Michal Růžička, MAFRA

Účet za olympiádu v Soči: Češi prosázeli skoro miliardu

  • 5
Češi jsou hravý národ. Při velkých sportovních akcích tradičně s chutí tipují výsledky, olympijské hry v Soči dokonce překonaly historický rekord. Sázkové kanceláře přijaly tikety za skoro miliardu korun.

Letošní zimní olympiáda byla rekordní z několika pohledů, teď se podle očekávání s historickým úspěchem mohou chlubit i sázkové kanceláře. Tipsport přijal sázky za 350 milionů korun, což je téměř dvojnásobek částky z Vancouveru 2010. Sázky u Fortuny přesáhly hranici 310 milionů korun. Chance splnila plán a vybrala 75 milionů korun. Klienti u Synot Tipu prosázeli přibližně 60 milionů.

Dohromady je tedy na sázkařském účtě za Soči necelých 800 milionů korun, a to je ještě není započítaná společnost Sazka Tip nebo zahraniční sázkové kanceláře, u nichž lidé tipují přes internet.

"Konec českých hokejistů ve čtvrtfinále zájem sázkařů srazil," informoval v tiskové zprávě Ladislav Pavlis z Tipsportu. Jinak by možná samy tuzemské sázkovky překonaly magickou miliardovou hranici.

Jednoznačným tahákem olympijských her byl lední hokej. Až pak byl biatlon či medailové disciplíny českých sportovců. "Díky kolapsu Rusů a překvapivým výsledkům Slováků v hokeji nakonec měli mírně navrch bookmakeři," uvedl Petr Šrain, mluvčí Fortuny.

Zástupci sázkových kanceláří mají největší radost právě ze slovenských hokejistů, protože svěřenci Vladimíra Vůjtka se postarali o dva šokující výsledky na olympijském turnaji - nejprve prohráli se Slovinskem 1:3 a pak uhráli remízu s domácím Ruskem. Ti však následně vypadli ve čtvrtfinále s Finskem. Derby Slovenska s českým týmem bylo navíc nejsázenější událostí celých her.

Jinak byli sázkaři docela úspěšní - jistotou byly sázky na rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou a českým fanouškům se tentokrát vyplatil optimismus při odhadu počtu medailí. Třeba u Tipsportu věřili lidé na rozdíl do bookmakerů sedmi a více medailím. Nakonec jich bylo osm. U Fortuny tento tip vynesl jednomu sázkaři 100 tisíc korun v kurzu 5:1.

Medailové sázky byly hodně oblíbené, Synot Tip je ještě vylepšil a zařadil do nabídky medailové duely jednotlivých zemí.

Nejvyšší individuální výhry se pohybují okolo milionu korun. Objevilo se i několik šťastně trefených kurzů - například u Fortuny 2876,27:1 a vsazených 100 korun přineslo sázkaři z Plzně výhru 287 627 korun. Tipsport zveřejnil tiket ze Strakonic, kde přesné výsledky na utkání Česko vs. Slovensko a Švýcarsko vs. Lotyšsko v osmifinále hokejového turnaje daly dohromady kurz 3079:1 a ze 160 korun byl téměř 200 tisíc.

Olympijské hry v Soči byly "rozcvičkou" na další sázkařské akce. Velký zájem bude také o květnové mistrovství světa v hokeji a ještě větší pak o fotbalový světový šampionát.


  • Vybrali jsme pro Vás