Doporučujeme

Dva Němci se radují! Dělí si obří jackpot.

Dva Němci se radují! Dělí si obří jackpot. | foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Miliarda korun! Jackpot v Německu padl, dělí si ho dva výherci

Obří jackpot v Německu padl. V přepočtu téměř miliardu korun ale nezískal jeden sázkař. Rovným dílem si výhru musí rozdělit dva Němci, kteří správně natipovali šest základních čísel a jedno superčíslo.

Losování proběhlo už v sobotu, ale společnost Lotto, která loterii provozuje, zveřejnila výsledky až dnes ráno. Výherci uhodli tuto kombinaci: 7, 9, 11, 14, 17, 31 a superčíslo 2.

Přestože se do hry zapojovalo i množství cizinců včetně Čechů, Lotto potvrdilo, že výherci jsou opravdu Němci. Jeden pochází z Bavorska, druhý z Dolního Saska. To je ovšem maximum informací, které se veřejnost o nových milionářích dozví. Jména, pohlaví, věk i dosavadní povolání Lotto nezveřejní.

Hlavní cena padla v Německu naposledy v prosinci 2008. Od té doby muselo Lotto jedenáctkrát konstatovat: hlavního výherce nemáme. Až na dvanáctý pokus se trefili hned dva sázkaři. Každý bere zhruba 17,5 milionu eur, což je v přepočtu skoro 488 milionů korun.

Německé lotto

Hrálo se o 35 milionů eur. Výherci jsou nakonec dva, každý tedy bere zhruba 17,5 milionu eur, což je asi 488 milionů korun.

Výherní kombinace se skládala z těchto čísel: 7, 9, 11, 14, 17, 31 a superčísla 2. Pravděpodobnost, že někdo vyhraje, byla 1:140 milionům.

Šlo o třetí nejvyšší jackpot v německé historii. Rekord drží prosinec 2007, kdy se hrálo o 45,3 milionů eur.

Před sobotním losováním se prodalo 20 milionů tiketů, sázkaři za ně utratili 125 milionů eur.

V německé historii šlo o třetí nevyšší jackpot. Rekord drží prosinec 2007, kdy se hrálo o 45,3 milionů eur.

Velké sumy nepadají jen u západních českých sousedů. Na Slovensku bylo nedávno v banku 11  milionů eur, tedy 303 milionů českých korun. Dále čtěte: Rekordní jackpot na Slovensku padl. Šťastný výherce bere 11 milionů eur.

V neděli pak losování české Sportky rozdělilo jackpoty za více než 120 milionů korun. Dále čtěte: Velké sumy vyhrávali i sázkaři v Česku: rozdělili si 120 milionů korun.

Sázkařká horečka postihla před sobotním losováním celé Německo i okolní státy. Mánii propadl i německý ministr zahraničí Peer Steinbrück, kterého novináři přistihli, jak si v parlamentu kontroluje zakřížkovaná čísla.

Přitom pravděpodobnost výhry byla proklatě malá - jen 1 ku 140 milionům.

Co si noví milionáři můžou pořídit?

- skoro tisíc automobilů Škoda Octavia v ceně půl milionu korun.
- pokud by chtěli luxusnější auto, můžou si dovolit 150 lexusů za 3 miliony
- v případě, že se budou chtít přestěhovat, mají na 15 vil v ceně 30 milionů korun
- kdyby fandili fotbalové Spartě, která má z českých týmu nejvyšší rozpočet, dokážou ji financovat rok a půl
- veškeré své peníze také můžou utratit za jediný obraz - dílo Benefits Supervisor Sleeping německého malíře Luciana Freuda bylo minulý rokem vydraženo za půl miliardy korun a je nejdražším obrazem žijícího malíře


  • Vybrali jsme pro Vás