Doporučujeme

ČAS ODEJÍT. Nizozemskému brankáři Edwinu van der Sarovi je už čtyřicet let a smlouvu má jen do konce soutěžního ročníku. V příští sezoně tak v bráně Manchesteru United nejspíš uvidíme jiného gólmana.

ČAS ODEJÍT. Nizozemskému brankáři Edwinu van der Sarovi je už čtyřicet let a smlouvu má jen do konce soutěžního ročníku. V příští sezoně tak v bráně Manchesteru United nejspíš uvidíme jiného gólmana. | foto: AP

Manchester hledá nástupce Van der Sara: favority jsou současní náhradníci

  • 5
Už jen půl roku má trenér Alex Ferguson na rozhodnutí, kdo v příští sezoně bude hájit bránu fotbalistů Manchesteru United. Veteránovi Edwinu van der Sarovi vyprší v červnu smlouva a lídr anglické ligy stále nemá jasno, jak situaci vyřeší. Nejpravděpodobnější je, že se jedničkou stane někdo ze současných náhradníků.

"Je přirozené, že v současné době hledáme někoho, kdo bude moci nahradit Van der Sara," uvedl před pár dny asistent trenéra René Meulensteen pro nizozemský fotbalový magazín Voetbal International.

Manchester má čas zhruba do srpna, kdy začíná nový ročník Premier League.

Na to, jaké varianty připadají v úvahu, se zaměřili bookmakeři britské sázkové kanceláře Sky Bet. Sázkařům předložili otázku, kdo bude chytat v prvním zápase Manchesteru v sezoně 2011/2012.

Kdo nahradí odcházejícího Van der Sara

Kurzy britské sázkové kanceláře Sky Bet

T. Kuszczak 3,50 - A. Lindegaard 3,50 - P. Reina 4,00 - A. McGregor 5,00 - D. De Gea 9,00 - M. Neuer 9,00 - B. Amos 11,00 - C. Gordon 13,00 - E. van der Sar 13,00 - M. Stekelenburg 17,00 - R. Adler 21,00.

Nejmenší kurzy - a tedy největší šanci - mají současní náhradníci Tomasz Kuszczak a Anders Lindegaard, který v zimním přestupním období přišel z norského Aalesunds. Na oba se sází s kurzy 3,50.

Všeobecně se ovšem očekává, že Ferguson přivede někoho zkušenějšího. V posledních měsících se mluvilo hlavně o liverpoolském Pepém Reinovi (kurz 4,00) a Maartenu Stekelenburgovi z Ajaxu Amsterdam (17,00). "Ano, Stekelenburg je mezi našimi nejhlavnějšími kandidáty," potvrdil Meulensteen.

Bookmakeři ze Sky Bet ale myslí i na variantu, kdyby byl Manchester v hledání nové brankářské jedničky neúspěšný. Sázkařům totiž nabízí i možnost, že čtyřicetiletý Van der Sar prodlouží smlouvu o další rok. S kurzem 13,00 je podle nich dokonce pravděpodobnější než příchod Stekelenburga.

Podle bookmakerů celkem pravděpodobná varianta: Pepé Reina z Liverpoolu.

Vysněná posila Manchesteru: Maartena Stekelenburga ale nebude lehké získat.


  • Vybrali jsme pro Vás