Doporučujeme

PADNE HISTORICKÝ JACKPOT. V pátek v loterii EuroMillions padne jackpot ve výši 190 milionů eur.

PADNE HISTORICKÝ JACKPOT. V pátek v loterii EuroMillions padne jackpot ve výši 190 milionů eur. | foto: Profimedia.cz

Evropští sázkaři jsou v napětí. Rekordní jackpot nabobtnal a padne

  • 5
Nejen olympijskými hrami žije Velká Británie. Je totiž jednou ze zemí, kde mohou sázkaři získat v loterii velké peníze. Podle pravidel hry EuroMillions v pátek musí padnout nejvyšší jackpot v její historii - 190 milionů eur (asi 4,8 miliardy korun).

Pravidla jsou jasná. Čtrnáctkrát nikdo neuhodl všechna tažená čísla, jackpot narůstal a lákal sázkaře po celé Evropě. V úterý dokonce tipovalo 71 milionů sázkařů. V pátek večer si výherce či výherci rozdělí rekordní výhru.

Nejvyšší výhra

Nejvyšší jackpot na světě padl letos na konci března v americké loterii Mega Millions. Částka se vyšplhala na v přepočtu 12 miliard korun. Více čtěte ZDE.

Tentokrát nemusí ani tipnout správně všech sedm vylosovaných čísel - na výhru dosáhne ten, kdo zaznamená nejvíc správných tipů. Pravděpodobnost, že se někomu podaří správně odhadnout všech sedm čísel je jedna ku 116,5 milionům. Uhodnout šest čísel však je o něco jednodušší - pravděpodobnost je jedna ku 6,47 milionům.

Dosud nejvyšší výhru ve hře EuroMillions zaznamenal manželský pár ze Skotska. V roce 2011 získal 185 milionů eur, což dělá asi 4,6 miliardy korun. Teď je částka ještě o kousek větší.

Kromě britských ostrovů zajímá páteční losování i sázkaře ve Francii, Španělsku, Irsku, Portugalsku, Rakousku a Švýcarsku, Belgii a Lucembursku. Losuje se dvakrát týdně a každého tahu se účastní nejméně 20 milionů lidí. Nyní však je zájem o mnoho větší.

Vedle EuroMillions slibuje jistou výhru na páteční večer také mladší evropská loterie Eurojackpot. Tady se hraje o 26 milionů eur (asi 650 milionů korun).

Někdo z Evropanů si zřejmě hodně polepší v kritické ekonomické době.

,
  • Vybrali jsme pro Vás