Doporučujeme

CHYBA. Sázkaři zkusili vsadit na Federera, na kterého bookmakeři vypsali chybný kurz 195,00. Na tomto tiketu hrál tipující za 1 200 korun o 234 tisíc korun.

CHYBA. Sázkaři zkusili vsadit na Federera, na kterého bookmakeři vypsali chybný kurz 195,00. Na tomto tiketu hrál tipující za 1 200 korun o 234 tisíc korun. | foto: Tipsport

Lidé sázeli na nesmyslný kurz. Teď se zlobí, že jim Tipsport nevyplatí výhry

  • 416
Zákazníci sázkové kanceláře Tipsport zuří: "Okradli nás!" Využili chyby v internetovém systému a teď se jim nelíbí, že Tipsport nechce výhry vyplatit.

Tipující si v sobotu odpoledne všimli, že Tipsport na internetu nabízel na handicapovou událost týkající se počtu gamů v tenisovém zápase Federera proti Djokovičovi nesmyslný kurz. Místo správného kurzu 1,95 bookmakeři zhruba dvacet minut nabízeli kurz 195,00.

Za vsazenou stovku tak sázkaři místo necelých dvou set korun hráli o zhruba 20 tisíc korun.

Teď se tipujícím nelíbí, že Tipsport tyto sázky vyhodnotil jako chybné a sázkařům nevyplácí nic. "Pokud provozuju sázkovou kancelář a sázku přijmu (i když s mylně zadaným kurzem), tak je mou povinností výhru vyplatit," píše na internetovém fóru jeden z rozhořčených zákazníků s přezdívkou "amater".

Jenomže Tipsport se brání, že postupuje podle herního řádu.

"Výhru nebylo možné vyplatit, protože zobrazené kurzy potenciálně umožňovaly dosažení výhry za všech okolností výsledku utkání, což odporuje principům kurzového sázení," zdůvodnil postup sázkové kanceláře Lubomír Ježek, tiskový mluvčí Tipsportu.

Na vysvětlenou: kdyby někdo vsadil stovku na tento kurz a zároveň tisíc korun na opačný výsledek, měl by jistotu, že vyhraje. A přesně to je v herním řádu ošetřeno.

Sázky podané při správném zobrazení kurzů byly vyhodnoceny standardně podle výsledku utkání.

Podobný spor bookmakeři Tipsportu řešili v prosinci. Několik sázkařů tehdy také využilo chyby a na tiket za pět korun dali jednu sportovní událost několikrát. Celková výhra, kterou mohli vyhrát, se vyšplhala na 342 milionů korun (viz článek o události).

Tipsport tehdy těmto sázkařům, kteří se výhry dožadovali, zrušil účty. Tipující nakonec uznali, že na peníze neměli nárok, čímž se spor urovnal.


  • Vybrali jsme pro Vás