Doporučujeme

Jan Škampa se stal prvním vítězem ankety Křišťálová karta.

Jan Škampa se stal prvním vítězem ankety Křišťálová karta. | foto: Pokerstars.cz

Králem českého pokeru se stal Škampa, vyhrál anketu Křišťálová karta

  • 2
Nejlepším českým hráčem pokeru za rok 2009 je Jan Škampa, který jako jediný Čech dokázal vyhrát turnaj European Poker Tour. Uspěl v premiérovém ročníku ankety Křišťálová karta. "Těší mě, že jsem napoprvé vyhrál zrovna já."

Luxusní hotel, drahé obleky, krásné ženy a známé tváře. Tak vypadal slavnostní večer, který se v úterý konal v hotelu Holiday Inn na pražském Vyšehradě.

"Hlavně během minulého roku se poker v Česku hodně zpopularizoval. Jsem rád, že jsem tomu taky trochu pomohl," uvedl Škampa po vyhlášení. "Proto mě těší, že takhle anketa vznikla. Dostáváme se tak na úroveň normálních sportů."

Programem provázel moderátor Petr Martinák, jenž hned zkraje večera správně tipl vítěze ankety: "Dobrý večer, vítejte na slavnostním večeru. Jistě jste si všimli, že Češi začínají propadat pokeru - půlka Prahy chodí na Kampu, druhá půlka na Škampu."

A opravdu! Večer vyvrcholil krátce před devátou hodinou, kdy na pódium přišel Škampa, evropská pokerová hvězda. Přitom vyhlášení bylo skoro zbytečné, o vítězi bylo rozhodnuto předem. Škampa totiž v prosinci jako první Čech vyhrál turnaj European Poker Tour, který se konal v Praze.

"Příští rok pojedu minimálně na dvacet turnajů a budu se snažit vítězství v anketě obhájit," řekl nejlepší český hráč.

Druhým nejlepším hráčem Česka se stal Martin Kabrhel, třetí skončil Josef "Joe" Šamánek.

Poker ale není jenom mužská záležitost, pořadatelé vyhlásili i anketu Dáma českého pokeru. Pohár v této kategorii, který vyrobila stejná firma jako ceny pro České lvy, získala Dana Růžičková. Ta se ovšem slavnostního večera nezúčastnila.

I v roce 2010 čeká český poker na velké události. Už v dubnu například Škampa jede na Grand finále European Poker Tour do Monte Carla.

Křišťálová karta 2009

Král českého pokeru 2009 (nejlepší hráč):
1. Jan Škampa 2. Martin Kabrhel, 3. Josef Šamánek

Dáma českého pokeru 2009 (nejlepší hráčka):
Dana Růžičková

Pokerová trefa 2009 (největší úspěch na mezinárodních turnajích):
Jan Škampa - vítězství na pražském turnaji EPT (viz ZDE)

,
  • Vybrali jsme pro Vás