Doporučujeme

Ještě v roce 2007 vyhrála Justine Heninová Roland Garros. Povede se jí na úspěch navázat?

Ještě v roce 2007 vyhrála Justine Heninová Roland Garros. Povede se jí na úspěch navázat? | foto: Reuters

Heninová se vrátí ve vítězné formě, předpokládají bookmakeři

  • 0
Pokud se bookmakeři nepletou, mají se tenisoví fanoušci na co těšit. Belgičanka Justine Heninová se podle nich po návratu na kurty vrátí v dobré formě, dokonce by mohla vyhrát alespoň jeden z Grand Slamů.

Napodobila by tak Kim Clijstersovou, která se k tenisu vrátila nedávno po mateřské dovolené a hned vyhrála US Open.

Zatímco u Clijstersové bylo přerušení kariéry kvůli mateřským povinnostem pochopitelné, rozhodnutí Heninové před více než rokem vyvolalo pozdvižení. Belgická hráčka totiž končila jako světová jednička, navíc hlavním důvodem odchodu ze scény byla únava.

Ale teď je zpátky a bookmakeři tvrdí: Když mohla být skvělá před dvěma lety, proč by nemohla být dobrá nyní?

Sázková kancelář Sky Bet vypsala na návrat sedmadvacetileté Heninové kurzy. Na to, že v roce 2010 vyhraje alespoň jeden Grand Slam, je kurz 2,20. Tudíž to rozhodně není nemožné.

"Může uspět podobně jako nyní Clijstersová. Šampion se nedá udělat. Šampionem se už musíte narodit. A jím přesně Heninová je," tvrdí trenér Jan Kukal. -čtěte Když Kim, tak já taky. Rivalita Clijstersové a Heninové je zpátky

Lidé si mohou vsadit i na jednotlivé velké turnaje. Nejvíc šancí bude Heninová podle kurzů mít na Roland Garros, který v minulosti čtyřikrát vyhrála (kurz 3,50). Naopak bookmakeři nepředpokládají, že by vyhrála hned Australian Open (6,50).


  • Vybrali jsme pro Vás