Doporučujeme

START NOVÉ SÉRIE. Eureka Poker Tour začíná v Praze a pak se podívá i do dalších měst střední a východní Evropy.

START NOVÉ SÉRIE. Eureka Poker Tour začíná v Praze a pak se podívá i do dalších měst střední a východní Evropy. | foto: PokerStars.com

Až 400 hráčů a šest milionů korun. Praha zahájí novou pokerovou sérii

  • 18
V Praze startuje nová evropská pokerová série. Eureka Poker Tour má doplnit prestižnější European Poker Tour a nabídnout přijatelnější buy-iny, které si mohou dovolit nejenom nejúspěšnější profíci. I tak se ale v Card Casina Prague sejdou velká jména evropského pokeru.

"Buy-iny, tedy vklady do hry, budou maximálně do tisíce eur. To znamená, že jednotlivé turnaje budou mnohem dostupnější než v European Poker Tour, ve které se buy-iny většinou pohybují kolem pěti tisíc eur," vysvětloval Jan Hedbávný z PokerStars.

Pořád si neumíte úroveň nové série představit? Tradiční European Poker Tour, kterou Praha pořádá každý prosinec, je taková fotbalová Liga mistrů. PokerStars Eureka Poker Tour je pak Evropská liga.

Nová série začíná v Praze a do konce roku se zastaví ještě ve Slovinsku, Bulharsku, Chorvatsku a Rumunsku. Je tedy zřejmé, že se zaměřuje hlavně na hráče ze střední a východní Evropy.

"I tak se ale můžete těšit na mnoho známých hráčů. Nebude chybět český profesionál Martin Hrubý a jeho slovenský kolega z PokerStars Dag Palovič. Do hry by měli zasáhnout Viktor Čelikovský, Jarda Vajgl nebo Tomáš Pleticha," vyjmenovával Hedbávný.

Prizepool - tedy částka, která se bude rozdělovat mezi hráče na placených pozicích - by se mohl vyšplhat až na 250 tisíc eur. To je v přepočtu přes šest milionů korun. Hlavního turnaje se totiž může zúčastnit až čtyři sta hráčů, z nichž každý musí do hry vložit osm set eur.

Hlavní turnaj, takzvaný Main Event, startuje v Card Casinu Prague v Praze u Anděla ve čtvrtek ve 14 hodin.


  • Vybrali jsme pro Vás