Yankees zahájili finále těžkým debaklem

  • 1
Phoenix - Baseballisté New York Yankees utrpěli na úvod Světové série zdrcující porážku. Obhájci titulu prohráli ve Phoenixu s Arizonou Diamondbacks 1:9. První finálový zápas zámořské profesionální ligy přitom zahájil lépe favorizovaný tým z Bronxu, jenž usiluje o čtvrtý titul v řadě a celkem 27. v historii, zatímco Arizona hraje MLB teprve čtvrtým rokem a ve finále je poprvé.

V úvodní směně se do hry nejprve 'zdarma' dostal Derek Jeter, trefený nadhozem, a po dalším odpalu Bernieho Williamse doběhl pro bod. Jenže to bylo vše, nač se Yankees v utkání zmohli.

Pak už totiž na nadhazovačském kopci kraloval domácí Curt Schilling, který vydržel sedm směn, ve zbytku zápasu nepovolili hostům nic ani střídající Mike Morgan a Greg Swindell. Naopak Arizona hned v dohrávce první směny efektně vyrovnala homerunem Craiga Counsella a v třetí a ve čtvrté směně přidala před bezmála padesáti tisícovkami nadšených diváků vždy po čtyřech bodech.

První nadhazovač Yankees Mike Mussina odešel ze hřiště už po třech směnách, když Arizona dosáhla zásluhou Luise Gonzalese dalšího, tentokrát dvoubodového homerunu. Na nadhozu poté propadl i Randy Choate, za již rozhodnutého stavu 1:9 poslali Yankees do hry postupně Sterlinga Hitchcocka a Mika Stantona.

"To bylo hodně špatné," kroutil po utkání hlavou Mussina. "Zkoušel jsem na nadhozu všechno možné, ale nic nepomáhalo. Ono je nakonec jedno, jestli prohrajete 1:2 nebo 1:9, pokaždé to znamená porážku," mávl rezignovaně rukou.

Druhý zápas Světové série se uskuteční v neděli večer znovu ve Phoenixu. Hraje se na čtyři vítězství.

Výsledek
Arizona Diamondbacks - New York Yankees 9:1 (stav série 1:0).

Arizonský Steve Finley po jedné z efektních akcí, kterou přispěk svému týmu k nečekaně jasnému vítězství.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž