Momentka z futsalového utkání Chrudim - Vysoké Mýto.

Momentka z futsalového utkání Chrudim - Vysoké Mýto. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Futsalisté z Mýta zabojují o play-off, chtějí porazit hodonínské Tango

  • 0
Dva týdny nehráli a mohli pouze trénovat na dnešní zápas, který pro ně bude mimořádně důležitý. Futsalisté vysokomýtského Nejzbachu, osmí v ligové tabulce, si v případě výhry nad desátým hodonínským Tangem zajistí účast v play-off. Hraje se od 20 hodin v Mýtě.

„Chtěli bychom už konečně vyhrát,“ uvedl pro web Chance futsal ligy gólman Libor Gerčák, jenž strávil předchozí dny na soustředění reprezentace. Nejzbachu se to nepodařilo od 20. ledna, kdy přemohl 3:1 Hradec Králové. Od té doby uhrál ze čtyř dalších kol jen tři remízy ve Zruči, doma s pražskou Slavií a v Brně.

„Vítězství je něco zcela jiného. Navíc ještě ani nemáme jistotu záchrany, takže uděláme všechno pro to, aby body zůstaly v Mýtě,“ slíbil Gerčák. Tango ovšem bude kousat. Sestup mu totiž hrozí mnohem reálněji než Nejzbachu; na desáté pozici má na jedenáctý (v tuto chvíli sestupující) Třinec jen jednobodový náskok. Vzájemná bilance nicméně hovoří pro Mýto, které zvítězilo v prvním vzájemném měření sil venku poměrem 4:3.

„Do Mýta se jedeme poprat o záchranu, ale s pokorou. Víme, že na Nejzbach nám to v posledních letech vůbec nejde,“ prohlásil manažer Hodonína Jiří Štěrba.

Chrudim, která měla na srazu národního týmu hráčů hned šest, vyzve rovněž od 20 hodin na domácí palubovce brněnský Helas.

O favoritu se nemá smysl bavit. Chrudimský Era-Pack, který ligu bezpečně vede, nasbíral v průběhu sezony již 54 bodů, což je skoro dvakrát tolik co šestý Helas (28).

Trenér Era-Packu Felipe Conde však o Helasu hovořil s respektem, přestože jej Chrudim už letos venku znemožnila výsledkem 10:2.

„Budeme hrát proti těžkému soupeři, který disponuje řadou kvalitních hráčů. Musíme odehrát dobrý zápas. V posledních dnech vyvíjíme novou taktiku a to se musí projevit na hřišti,“ řekl Conde.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž