Veronika Vojtová

Veronika Vojtová | foto: Jan Homolka, kanoe.cz

Vojtová a Rohan si zajistili reprezentaci ve vodním slalomu

  • 0
Kajakářka Veronika Vojtová ovládla i třetí nominační závod a zajistila si místo v reprezentačním týmu ve vodním slalomu. Jistou účast na vrcholných akcích v této sezoně má díky sobotnímu vítězství také kanoista Lukáš Rohan, který v Troji porazil i slovenského olympijského medailistu Mateje Beňuše.

Situaci si naopak zkomplikovali kajakář Vít Přindiš a kanoista Vítězslav Gebas, kteří nepostoupili do finále.

Vojtová vyhrála oba závody Českého poháru už minulý týden ve Veltrusech a dnes účast v reprezentačním výběru potvrdila. „Po Veltrusech jsem si říkala, že to snad musí být náhoda, ale asi je forma skutečně dobrá,“ uvedla v tiskové zprávě kajakářka, která od podzimu trénuje ve skupině Pavla Kubričana. O reprezentaci musí bojovat mistryně světa z roku 2015 Kateřina Kudějová, která si ale dnes polepšila druhým místem.

Podobně jako Vojtová měl po dvou výhrách ve Veltrusech nakročeno do reprezentace i vicemistr světa z roku 2017 Přindiš, ale poslední krok dnes neudělal. Po chybě skončil v kvalifikaci až třiatřicátý. „Bohužel mi na trojce vypadlo pádlo, když jsem s ním zavadil o branku, a to mě skoro převrátilo. Dostal jsem se mimo dráhu a byl jsem dost těsně na čtyřce a dostal bohužel padesátku,“ popisoval osudný moment.

V boji o dvě volná místa vedle Jiřího Prskavce klesl za Tomáše Zimu, který dnes skončil třetí. Nejhorší ze čtyř výsledků se ale v neděli škrtne. Mimo postupové pozice jsou zatím předloňský mistr světa Ondřej Tunka, jenž po eskymáckém obratu skončil ve finále desátý, i stříbrný olympijský medailista z Londýna Vavřinec Hradilek, který dnes obsadil pátou příčku.

Podobně jako Přindiš dnes v kvalifikaci zaváhal i olympionik z Ria Gebas, který měl za sebou první a druhé místo z Veltrus. Naopak Rohan se radoval. „Ve finále jsem už věděl, že mi stačí být do třetího místa. Věděl jsem, že když předvedu dobrou jízdu, tak mě tady v Troji nemůže skoro nikdo porazit,“ pochvaloval si.

Nominace vyvrcholí v neděli. Finálové jízdy čtvrtého závodu Českého poháru se uskuteční od 13:30.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž