Při vodáckém biatlonu se střílí přímo z lodí.

Při vodáckém biatlonu se střílí přímo z lodí. | foto: Seven Days

Vodácký biatlon. Střelba z lodi a místo trestného kolečka eskymák

  • 1
Týden pražských závodů ve vodním slalomu odstartuje už v úterý odpoledne pod Vyšehradem neobvyklá exhibice ve vodáckém biatlonu. Slalom mezi brankami kombinovaný se střelbou si vyzkoušejí účastnící víkendového Světového poháru, ale přidají se i další sportovní osobnosti v čele s olympijskými vítězi Evou Samkovou a Davidem Svobodou.

Start z třímetrové rampy, slalom mezi brankami, střelba přímo z lodi a místo trestných koleček povinná otočka kolem vlastní osy. Tak vypadají základní pravidla. Dlužno dodat, že osu, kolem které se dělá trestná otočka, je libovolná, a profesionálové rádi baví publikum eskymáckými obraty.

Soutěž Prague Riverside Cross je pozvánkou na závody Světového poháru ve vodním slalomu, které hostí na konci týdne pražská Trója. Světová esa už v Praze trénují, a tak pro ně bude exhibiční soutěž zajímavým zpestřením.

„Je to ukázka našeho sportu trochu z jiné strany a myslím, že se líbí,“ říkal při loňském ročníku bronzový olympijský medailista Jiří Prskavec. „Takhle uvolněné a v pohodě nás na závodech jinde neuvidíte.“

Na vyšehradské straně pod železničním mostem se začíná v úterý v 15 hodin povinnými tréninky. Mezi soutěžními jízdami jsou pak vloženy závod na paddleboardech a soutěž osobností. Finálové jízdy startují v 18.15.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž