Ondřej Synek

Ondřej Synek | foto: Ivana Roháčková

Veslaře čeká test před světovým šampionátem, v Rotterdamu pojede i Synek

  • 0
Devět českých posádek v čele s hvězdnými skifaři Ondřejem Synkem a Miroslavou Topinkovou se představí o víkendu ve třetím dílu Světového poháru v Rotterdamu. Závěrečný závod seriálu bude pro veslaře generálkou na mistrovství světa, které se na přelomu srpna a září uskuteční v Rakousku a bude hlavní kvalifikací na olympijské hry v Tokiu 2020.

Zatímco Topinková se po návratu na skif představila v úvodním závodu SP v Plovdivu a obsadila třetí místo, Synek v seriálu nastoupí v této sezoně poprvé. V Bulharsku ani v Poznani nestartoval. Na mezinárodním poli se objevil pouze na mistrovství Evropy v Lucernu, kde skončil ve finále až šestý.

Potvrdit výsledky z minulého roku a zlepšení oproti úvodu sezony se budou snažit Jakub Podrazil s Lukášem Helešicem na dvojce bez kormidelníka a ženský dvojskif Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová. Ani jedné z posádek se letos nedaří tak, jak čekaly.

Nominace Česka

Muži: Ondřej Synek (skif); Jan Cincibuch (skif lehkých vah); Jakub Podrazil, Lukáš Helešic (dvojka bez korm.); Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek (dvojskif lehkých vah); Jan Hájek, Jiří Kopáč (dvojka bez korm. lehkých vah); Matěj Tikal, Matyáš Klang, Petr Melichar, Matěj Mach (čtyřka bez korm.).

Ženy: Miroslava Topinková (skif); Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová (dvojskif); Anna Žabová, Lucie Žabová (dvojka bez korm.).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž