ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: ČTK

Primátorky: bez Dukly i Slavie. Bojovat bude jen sedm osmiveslic

  • 0
Jen sedm posádek by se mělo představit v hlavním závodě mužských osmiveslic na veslařských Primátorkách. Již před startem je jisté, že po čtyřiceti letech skončí vítězná série Dukly, která z preventivních důvodů z tradiční pražské regaty odhlásila obě lodě. Na startu nebude ani hlavní posádka Slavie, do které také měli usednout reprezentanti.

Už v úterý vedení Českého svazu veslování na návrh reprezentačního trenéra Jakuba Makovičky rozhodlo, že reprezentanti, kteří mají na začátku října startovat na mistrovství Evropy v Polsku, nebudou na Primátorkách ve velkých posádkách závodit.

„Předsednictvo svazu se domluvilo, že reprezentanti budou startovat jen na skifech, kde nehrozí nákaza koronavirem. Tam to lze ohlídat. Na osmách, speciálně univerzitních, jedou reprezentanti s lidmi z univerzit. Už nyní je jeden kluk z reprezentace do 23 let pozitivní na Dukle a další dva jsou mimo. U áčka jsme se dohodli, že z preventivních důvodů nepojedou vůbec,“ řekl v úterý Makovička ČTK.

V ženském skifu tak dojde neplánovaně na souboj parťaček z dvojskifu Lenky Antošové a Kristýny Fleissnerové. Nejlepší český veslař historie Ondřej Synek svůj start zrušil, neboť se v týdnu zranil při tréninku.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž