Veslování - ilustrační foto

Veslování - ilustrační foto | foto: AP

Mladí veslaři vezou z ME do 23 let tři stříbra a dva bronzy

  • 0
Čeští veslaři vybojovali na mistrovství Evropy v kategorii do 23 let tři stříbrné a dvě bronzové medaile. Jediné přemožitele našly v běloruském Brestu skifařka lehké váhy Kristýna Neuhortová, mužská lehká párová čtyřka a ženská osmiveslice.

Mladí Češi v Brestu získali o čtyři cenné kovy víc než před rokem v polské Kruszwice, tehdy ale jediný medailový úspěch pozlatil skifař lehké váhy Jan Cincibuch.

Všechny stříbrné medailisty dělily od titulu více než dvě sekundy. Neuhortová nestačila na Eline Rolovou ze Švýcarska, posádka párové čtyřky lehké váhy Jonáš Friedrich, Luboš Zapletal, Jan Šmolík, Ondřej Čermák prohrála jen s Němci.

Osmiveslice startovala ve složení Barbora Kárová, Michala Pospíšilová, Kateřina Hartmanová, Markéta Nedělová, Marie Jurková, Pavlína Flamíková, Josefína Lázničková, Anna Žabová a kormidelník Radek Šuma a zaostala pouze za Ruskami.

Třetí v Bělorusku skončily dvojka bez kormidelníka lehkých vah Tereza Businská, Linda Skálová a mužská párová čtyřka Václav Baldrián, Tomáš Šišma, Radim Hladík, Marek Řehořek, posádka šampionů z letošního juniorského ME i ze srpnového MSJ v Račicích.

Čtyřku bez kormidelníka ve složení Štěpán Keller, Vít Šantrůček, Matěj Macha, Martin Musil dělilo od bronzu sedm setin sekundy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž