Ústečtí boxeři hostí Prostějov. Obhájí titul?

Ústí nad Labem - Bitva obhájce titulu s loňským stříbrným mužstvem zahájí nový extraligový ročník v boxu. SKP Sever Ústí nad Labem nastoupí zítra od 18 hodin do ringu proti Prostějovu. "Je to náš největší konkurent v boji o titul. Očekávají se tuhé boje, máme avízo, že hosté mají v celku dva reprezentanty Maďarska," hlásí Svatopluk Žáček, manažer Ústí.

V extralize je pět týmů: České Budějovice, Ostrava, Ústí, společenství Most - Děčín a Prostějov, nikdo nesestupuje. "Soutěž by měla být kvalitnější, míň mančaftů si rozebere dobré boxery," říká Žáček.

Po základní dvoukolové části se první dva týmy utkají ve finále na dvě výhry o titul. Celky od třetího místa budou boxovat každý s každým o bronzovou medaili. Body ze základní části se nezapočítávají.

Bude se boxovat v devíti vahách, kategorie do 51 kg je zrušena. "Byli v ní jen samí zahraniční borci, nemá smysl dělat cizím sparingy."

Další změny? Už neexistují remízy. "Kolikrát to byl od rozhodčích alibismus. Nevypadalo dobře, když z deseti zápasů skončily 4 nerozhodně. Na mezinárodním fóru to není," uvedl šéftrenér reprezentace.

Ústí potáhnou osvědčené opory: Faber, Lazok, Halaš, Horváth, Viktora a Průša. "Teď je pár zranění, ale věřím, že kluci s trenérem Vrbou Prostějov porazí. Posily? Přestupovat se dá do 20. ledna, máme vyhlédnuto pár cizinců," řekl Žáček.

Extraligu boxu bude nadále vysílat kanál Galaxie sport.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž