Vendula Frintová

Vendula Frintová | foto: AP

Smůla triatlonistky Frintové, kvůli zdraví musela v Mexiku odstoupit

  • 0
Velkou dávku smůly si vybrala náchodská triatlonistka Vendula Frintová v závodě Světového poháru v Mexiku. Dlouho bojovala o vítězství, ale nakonec ji zradilo zdraví a z čela závodu musela odstoupit.

Mexický závod byl letošní sedmou zastávkou ITU Světového poháru, z toho šestou na distancích sprint triatlonu. Na závodníky tedy čekal jeden plavecký okruh o délce 750 metrů v Tichém oceánu, 20 km cyklistiky a 5 km běhu.

Frintová patřila k největším favoritkám závodu, na trať se také vydala se startovním číslem 1. Od prvních metrů, kdy se držela v čele startovního pole, potvrzovala oprávněnost této role. Ještě na začátku běžecké části se zdálo, že bude bojovat o vítězství. Pak ji ale zradilo zdraví a kvůli tomu musela v posledním kole běhu odstoupit ze závodu.

„Dá se říct, že odstoupila z prvního místa. Měla problémy s dýcháním, dokonce se dávila,“ uvedl reprezentační kouč Lukáš Vrobel.

Nejlepší česká triatlonistka bojuje s přetrvávajícími zdravotními problémy, které výrazně ovlivnily její výsledek také minulý týden v italském Cagliari. „Věděla, že její tělo není v optimálním stavu, ale chtěla to zkusit, protože to byl v tomto období její poslední závod, po kterém bude následovat tréninkový blok,“ dodal Vrobel.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž