Trenér Stříž nominoval pro futsalové Euro

Jablonec - Reprezentační trenér Michal Stříž oznámil nominaci pro únorové mistrovství Evropy futsalistů. Šampionát se koná v Ostravě a v českém výběru nechybí ani největší domácí hvězdy včetně bratrů Romana a Michala Marešových, hráčů Diny Moskva.

Před šampionátem se národní tým sejde až 10. února, o čtyři dny později vstoupí do turnaje zápasem proti Ukrajině.

Stříž si předposlední přípravný kemp v jabloneckém komplexu pochvaloval, tým prý měl ideální podmínky. Trochu ho jen mrzela skutečnost, že kvůli zdravotním potížím v závěru přípravy nemohl využít nemocného Musiala a zraněného Plejera.

"Hráči absolvovali i fyzické testy, jejichž výsledky nás uspokojily," konstatoval Stříž, že obhájce bronzu z minulého šampionátu se zdá být v optimální formě po všech stránkách.

Herní připravenost však vyzkouší až ve dvou duelech přímo v dějišti šampionátu. Příští pátek se Češi utkají s ruským klubem MFK Tjumeň, o den později dorazí do České republiky na soustředění slavná Dina Moskva a zápas s ní bude generálkou na šampionát.

"Bratři Marešové dorazí až s klubem, ale zápas už odehrají za nás," plánoval český trenér ještě před tím, než na posledním tréninku v Jablonci oznámil vyvolenou čtrnáctku.

Nominace České republiky na ME v Ostravě:
Brankáři:
Klíma (Benago 35 zápasů/0 branek), Krayzel (Jistebník, 80/0).
Hráči do pole: Blažej (Slov-Matic Bratislava, 2/0), Dlouhý (Žižkov, 72/45), Frič (Žižkov, 6/0), Havel (Helas Brno, 2/1), Kamenický (Bakov n.J., 15/9), Levčík (Mikeska Ostrava, 32/2), M. Mareš (Dina Moskva, 45/22), R. Mareš (Dina Moskva, 35/29), Polášek (Mikeska Ostrava, 0/0), Rajnoch (Chrudim, 62/33), Sláma (Žižkov, 12/2), Sluka (Jistebník, 70/29).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž