Tom Lasorda slaví v roce 1981 triumf Los Angeles Dodgers ve Světové sérii.

Tom Lasorda slaví v roce 1981 triumf Los Angeles Dodgers ve Světové sérii. | foto: AP

Sedm dekád u Dodgers, velký olympijský triumf. Odešel legendární kouč Lasorda

  • 0
Na selhání srdce zemřel legendární americký baseballový trenér Tommy Lasorda. Bylo mu 93 let. V MLB koučoval dvacet let Los Angeles Dodgers a v letech 1981 a 1988 s nimi slavil vítězství ve Světové sérii. V roce 2000 byl trenérem reprezentačního výběru na olympijských hrách v Sydney, kde američtí baseballisté sesadili z trůnu favorizované Kubánce. V roce 1997 byl Lasorda uveden do baseballové Síně slávy.

Někdejší hráč Brooklyn Dodgers a Kansas City Athletics měl se srdcem dlouhodobé potíže. Infarkt postihl Lasordu už v roce 1996 a přiměl ho skončit s trénováním. Po dalším infarktu v roce 2012 mu lékaři voperovali kardiostimulátor.

Loni na konci října byl Lasorda jako divák na šestém finálovém zápase, v němž Dodgers po výhře nad Tampa Bay vybojovali sedmý titul v klubové historii. V různých pozicích v klubu působil 71 let. 

Tommy Lasorda si ve své kanceláři užívá triumf Los Angeles Dodgers ve Světové sérii 1981.

„Je příhodné, že v posledních měsících svého života viděl své milované Dodgers vyhrát poprvé od roku 1988 Světovou sérii,“ řekl komisionář MLB Rob Manfred.

V listopadu byl pak Lasorda kvůli potížím se srdcem znovu hospitalizován a v nemocnici ležel až do tohoto úterý. V pátek doma podle agentury AP zkolaboval a po převozu do nemocnice byl prohlášen za mrtvého. 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž