Tom Brady z Tampa Bay Buccaneers se raduje.

Tom Brady z Tampa Bay Buccaneers se raduje. | foto: Kim Klement-USA TODAY Sports, Reuters

Patriots chtějí, aby Brady skončil u nich. Klub mu nabídne jednodenní smlouvu

  • 7
Klub amerického fotbalu New England Patriots chce nabídnout hvězdnému quarterbackovi Tomu Bradymu jednodenní smlouvu, aby kariéru v NFL formálně ukončil jako hráč týmu, ve kterém strávil dvacet let. Takové přání vyslovil majitel organizace Robert Kraft a podle něj o to stojí zejména fanoušci. Pětačtyřicetiletý rozehrávač oznámil odchod do sportovního důchodu ve středu několik dní po vyřazení jeho současného celku Tampa Bay Buccaneers z play off.

Brady za Buccaneers odehrál poslední tři sezony a v té první dovedl tým k titulu. Předchozích dvacet ročníků strávil v dresu Patriots a zisk Super Bowlu s nimi slavil šestkrát. Se sedmi trofejemi Vince Lombardiho je nejúspěšnějším hráčem historie a za nejlepšího je také všeobecně považován.

Hvězda NFL Brady po roce opět ohlásil konec kariéry, tentokrát definitivní

„Pro nás to byl vždycky Patriot a navždy bude. Chci to (nabídnout Bradymu jednodenní smlouvu) nejen já, ale volají po tom naši fanoušci,“ řekl Kraft televizi CNN. „Uděláme všechno, co bude v naší moci, abychom ho přivedli zpět a na mnoho let ho takto uctili,“ dodal.

Brady ukončil kariéru poprvé už před rokem, ale nakonec si to ještě rozmyslel a přidal další sezonu. Nyní prohlásil, že jeho odchod je definitivní.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž