Adam Ondra v semifinále MS v boulderingu

Adam Ondra v semifinále MS v boulderingu | foto: AP

Ondra dále králem, podmanil si SP v lezení na obtížnost v Kranji

  • 5
Mistr světa v lezení na obtížnost Adam Ondra vyhrál suverénně závod Světového poháru ve slovinské Kranji. Jako jediný dolezl ve finále až na vrchol a po červencovém závodu v Chamonix slaví druhý pohárový triumf v sezoně.

Ondra se v Kranji šest týdnů po mistrovství světa v Japonsku prezentoval ve skvělé formě. Vyhrál kvalifikaci, semifinále a ve finále neměl konkurenci. Vynahradil si tak zklamání z šampionátu v Hačiodži, kde nesplnil svůj hlavní cíl - kvalifikovat se na olympijské hry. Kombinace mu totiž nevyšla.

„Byl jsem po mistrovství světa zklamaný a váhal jsem, zda mám do Kranje jet, nebo dát přednost tréninku. Ale jsem rád, že jsem přijel. Necítil jsem žádný tlak a poprvé jsem tady dal ve finále top,“ radoval se Ondra.

Šestadvacetiletý brněnský rodák se na návrat do SP připravoval v Moravském krasu, další šanci vybojovat si olympiádu v Tokiu bude mít v listopadu v Toulouse. Stupně vítězů s ním obsadili Japonec Kai Harada a Španěl Alberto Ginés. Druhý český reprezentant Martin Stráník byl ve finále osmý.

maz ura

Obtížnost

Muži: 1. Ondra (ČR), 2. Harada (Jap.), 3. Ginés (Šp.), ...8. Stráník, 25. Konečný, v kvalifikaci 64. Potůček, 72. Kříž (všichni ČR).

Ženy: 1. So Če-hjon (Korea), 2. Pilzová (Rak.), 3. Rakovecová (Slovin.), ...v kvalifikaci 41. Smetanová (ČR).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž