Čínský stolní tenista Ma Lung, archivní foto

Čínský stolní tenista Ma Lung, archivní foto | foto: AP

Stolní tenisté Ma Lung a Kasumi Išikawaová triumfovali na German Open

  • 0
Ačkoliv kvůli změnám v bodování žebříčku musel na začátku roku vyklidit post světové jedničky, Číňan Ma Lung nadále dokazuje, že je neohroženým králem stolního tenisu. Trojnásobný olympijský vítěz v neděli ovládl dvouhru na German Open v Brémách a společně s krajanem Sü Sinem dominoval i ve čtyřhře. Mezi ženami překvapivě zvítězila Japonka Kasumi Išikawaová.

Ma Lung do turnaje vstupoval jako nasazená pětka a od prvních kol ničil jednoho soupeře za druhým. V dramatickém čtvrtfinále vyřadil domácí ikonu Timo Bolla, v dalším kole na jeho raketě skončil reprezentant Hongkongu Wong Chun Ting. 

Finálový duel s krajanem Sü Sinem pro sebe Ma Lung rozhodl v koncovkách třetí a čtvrté sady. V klíčových momentech prokázal pevné nervy, ihned po servisu se dělovým forhendem tlačil do útoku a po proměněném mečbolu radostně zamával publiku. 

„Myslím, že Německo je pro mě šťastnou zemí. Jsem rád, že mohu být zpátky a děkuji všem, kteří mě podporovali,“ narážel na fakt, že v Německu vyhrál už čtyři turnaje seriálu World Tour a loni v Düsseldorfu získal svůj druhý titul mistra světa ve dvouhře. 

Kolaps Číňanek

Stolní tenisté z Číny na turnaji podle očekávání dominovali, naopak jejich krajankám se nevedlo. Vůbec poprvé v historii seriálu World Tour totiž žádná Číňanka neprošla do semifinále! 

Zaváhání reprezentantek nejlidnatější země světa dokonale využila Kasumi Išikawaová. Levoruká Japonka ve finále zdolala korejskou obranářku So Hjo-un a připsala si osmé prvenství na turnajích World Tour. 

Také Išikawaová má na Německo skvělé vzpomínky - loni zde slavila senzační titul mistryně světa ve smíšené čtyřhře. Usměvavá rodačka z Jamaguči tuto skutečnost neopomněla zmínit v pozápasovém rozhovoru a poděkovala publiku za podporu. 

České barvy na German Open hájili Lubomír Jančařík a Hana Matelová, do hlavní soutěže se však neprobojovali. Matelové se nedařilo ani ve čtyřhře po boku Slovenky Barbory Balážové, sehraná dvojice vypadla už v prvním kole. 

ITTF World Tour German Open

Brémy

Muži, finále

Dvouhra: Ma Lung - Sü Sin (oba Čína) 4:1 (9, -9, 9, 9, 6).

Čtyřhra: Ma Lung, Sü Sin - Čong Jong-sik, I Sang-so (Korea) 3:0 (7, 8, 9).

Ženy, finále

DvouhraIšikawaová - So Hjo-un (Korea) 4:1 (9, -10, 6, 7, 6).

Čtyřhra: Hajataová, Itová (Jap.) - Čon Či-hi, Jang He-un (Korea) 3:1 (8, 5, -10, 6)


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž