Vítěz finále dvouhry mužů na turnaji v Olomouci Wong Čchun-tching z Hongkongu.

Vítěz finále dvouhry mužů na turnaji v Olomouci Wong Čchun-tching z Hongkongu. | foto: ČTK

Tituly z Czech Open 2015 pro Fukuharaovou a Wong Čchun-tching

  • 0
Tituly z Czech Open 2015 ve stolním tenise v Olomouci si odváží Japonka Ai Fukuharaová a Wong Čchun-tching z Hongkongu, kteří ukončili kralování zástupců Evropy na největším mezinárodním turnaji v České republice. Obhájci titulu se do finále nedostali - Rumunka Elizabeta Samaraová vypadla ve čtvrtfinále a Portugalec Marcos Freitas skončil v semifinále.

V ženském finále nastoupila světová šestka Ai Fukuharaová proti Korejce Čon Či-he v jejich čtvrtém vzájemném utkání kariéry. A skončilo stejně, jako tři předchozí. Turnajová trojka nedala své soupeřce příliš šancí, u stolu dominovala a k finálové výhře dokráčela bez ztráty setu.

„Finále se neslo v duchu bojuj, bojuj, bojuj,“ řekla turnajová trojka Ai Fukuharaová. „Celý zápas jsem se snažila být pozitivní a aktivní. Čon Či-he umí z backhandu hrát do neobvyklých úhlů a musíte být z její strany připraveni na opravdu hodně rychlé míčky.“

Třetí vzájemný souboj v kariéře absolvovali v olomouckém finále Japonec Maharu Jošimura a Wong Čchun-tching z Hongkongu. Letos se jednalo o jejich druhý vzájemný zápas - a zatímco ten první na turnaji Spanish Open vyhrál bez ztráty setu japonský stolní tenista, sportovní hala Univerzity Palackého viděla vyrovnanější souboj, který vedli čeští rozhodčí: Roman Klecker (hlavní) a Klára Vaculovičová.

I třetí vzájemný souboj se v úvodu vyvíjel pro Japonce Jošimuru, který vedl 2:1 na sety. V závěru byl iniciativnější a důraznější jeho soupeř z Hongkongu Wong Čchun-tching (18. v žebříčku ITTF), který slavil triumf na Czech Open 2015 po vítězství 4:2 na sety.

„V dnešním zápase jsem mnohem lépe přijímal jeho servis než v tom předešlém, což mi hodně pomohlo. Navíc se cítím v lepší kondici, jak fyzicky, tak psychicky,“ řekl Wong Chun Ting. „Chvíli mi trvalo, než jsem našel svůj rytmus, ale v závěru už jsem byl agresivnější. To mi pomohlo k triumfu.“

Jediný titul z Olomouce zůstal na evropské půdě - mužskou čtyřhru ovládla švédská dvojice Par Gerell, Jon Persson po vítězství nad korejským párem Čon Či-he, Jan He-un 3:0. Výhru v ženské čtyřhře slavil korejský pár Čon Či-he, Jan He-un.

O nejlepší výsledek českých stolních tenistů se v Olomouci postarala Iveta Vacenovská, která se se svou rakouskou spoluhráčkou Liou Ťia probojovala do semifinále. V něm nestačily na dvojici z Hongkongu Doo Hoi Kem, Tie Yana, které podlehly 1:3.

Turnaj Czech Open 2015

série ITTF World Tour ve stolním tenisu

Finále: 
Muži: 
Dvouhra:
Wong Čchun-tching (Hongkong) - Jošimura (Jap.) 4:2 (3, -13, -7, 9, 9, 8)
Čtyřhra: 

Gerell, Persson (Švéd.) - Čung Jong-sik, Kim Min-sok (Korea) 3:0 (7, 6, 7)

Ženy: 
Dvouhra:
Fukuharaová (Jap.) - Čon Či-he (Korea) 4:0 (7, 12, 11, 8)

Čtyřhra:
Čon Či-he, Jan He-un (Korea) - Doo Hoi-kem, Tchie Ja-na (Hongkong) 3:1 (-6, 7, 8, 5).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž