Stolní tenista Antonín Gavlas

Stolní tenista Antonín Gavlas | foto: Martin Stolař, MAFRA

Mistry republiky ve stolním tenisu se stali Gavlas a Matelová

  • 1
Mistry republiky ve stolním tenisu jsou Hana Matelová a Antonín Gavlas. Matelová splnila ve Frýdlantu nad Ostravicí roli největší favoritky a ve dvouhře získala třetí titul po letech 2013 a 2015. Gavlas nečekaně triumfoval na domácím šampionátu poprvé.

Matelová ve finále porazila 4:2 obhájkyni titulu Danu Čechovou, navíc ve Frýdlantu získala double společně s triumfem ve čtyřhře po boku Kateřiny Tomanovské.

„Jsem teď na vítězné vlně a jsem ráda, že si ze šampionátu odvážím dvě zlaté medaile. Porazila jsem Renátu Štrbíkovou v semifinále a pak i Danu Čechovou, takže si myslím, že titul ve dvouhře je naprosto zasloužený. Jsem opravdu moc spokojená s předvedenou hrou a mám obrovskou radost z třetího titulu,“ citoval svazový web Matelovou.

Čechová bez prvenství ve Frýdlantu nezůstala, společně s Tomášem Treglerem vyhrála smíšenou čtyřhru.

Nečekané obsazení mělo finále dvouhry mužů, v níž se utkali oddíloví kolegové z Františkových Lázní Gavlas a František Plaček. Gavlas, jenž byl nasazen až jako číslo 16, turnajovou třináctku Plačka porazil hladce 4:0.

„Byla to neuvěřitelná jízda. Už jsem toho zažil hodně, takže jsem v průběhu turnaje příliš neřešil, kdo je ještě ve hře a kdo už vypadl. Měl jsem obrovský respekt v semifinále z Tomáše Treglera, protože on hraje proti levákům velmi dobře a párkrát jsem s ním v poslední době prohrál. Ale vyšlo to a já jsem byl ve finále,“ uvedl Gavlas.

„Vítězství stavím na stejnou úroveň jako postup mezi šestnáct nejlepších na evropském šampionátu před deseti lety. Byla to z velké části také zásluha dobré psychické pohody, protože před měsícem jsem se stal otcem,“ dodal jednatřicetiletý novopečený mistr.

Mistrovství republiky ve stolním tenisu

Frýdlant nad Ostravicí

Muži:
Dvouhra: Gavlas - Plaček (oba Františkovy Lázně) 4:0 (5, 7, 5, 6).
Čtyřhra: Koblížek, Palkovský (Hradec Králové) - Seibert, Valenta (Liberec/Kladno) 3:1 (10, -8, 8, 7).

Ženy:
Dvouhra: Matelová (Bingen/Münster-Sarmsheim) - Čechová (Řeznovice) 4:2 (7, 5, -7, 15, -8, 7).
Čtyřhra: Matelová, Tomanovská (Bingen/Münster-Sarmsheim/Le Chesnay) - Ertlová, Mikulcová (Řeznovice) 3:0 (5, 4, 12).

Smíšená čtyřhra:
Tregler, Čechová (Ostrava/Řeznovice) - Karabec, Adámková (Havířov/Břeclav) 3:0 (8, 10, 8).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž