Jindřich Panský (vlevo) a Milan Orlowski ve čtyřhře

Jindřich Panský (vlevo) a Milan Orlowski ve čtyřhře | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Liberec se těší na legendy stolního tenisu Panského a Orlowského

  • 0
Na sobotní dopoledne je pro fanoušky stolního tenisu v Liberci připravena opravdová lahůdka. Liberecký tým SKST DencoHappel nastoupí ve své hale od 10 hodin v utkání 13. kola extraligy proti celku KT Praha, který má ve svém středu opravdové legendy českého ping-pongu Milana Orlowského a Jindřicha Panského.

Zítra však nepůjde o žádnou exhibici, naopak, bude to ostrá bitva týmů ze spodu tabulky nejvyšší soutěže o důležité body. Liberečtí, kteří sní o účasti v osmičlenném play-off, jsou zatím na 9. místě ze ziskem 21 bodů, pražskému KT patří předposlední, 11. pozice s 15 body na kontě.

Orlowski je jediný český hrající mistr Evropy z dvouhry (1974), čtyřhry (1978) i smíšené čtyřhry (1980). Aktuálně je mu 64 let a opět se vrátil do nejvyšší soutěže. Jeho parťák Panský svůj evropský titul získal s Marií Hrachovou ve smíšené čtyřhře v roce 1986, momentálně trénuje české reprezentační družstvo mužů a ukazuje, že i v 56 letech lze hrát na nejvyšší úrovni.

Ještě před KT Praha změří liberecký celek dnes od 18 hodin ve 12. kole síly s aktuálně třetím týmem tabulky z Františkových Lázní. Vstup na obě atraktivní utkání je zdarma, hraje se v hale SKST Liberec v Pavlovicích u ZŠ Vrchlického.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž