Tomáš Tregler

Tomáš Tregler | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Stolní tenisté se těší na kotel v Havlíčkově Brodě. Hostí Kypr

  • 1
Stolní tenis na mezinárodní úrovni bude od 18 hodin k vidění v Havlíčkově Brodě. Čeští reprezentanti se ve zdejší hale Akademie stolního tenisu HB Ostrov utkají s Kyprem v úvodním kvalifikačním souboji o postup na ME družstev v roce 2019.

„Všechno je nachystáno v plné parádě,“ hlásil šéf pořadatelského klubu Miroslav Jinek. „Hrát se bude v našem novém centru, které jsme vytvořili z tělocvičny v bývalé zemědělské škole. V současnosti máme jednu z nejmodernějších arén v republice,“ dodal.

Nejen proto vybrala Česká asociace stolního tenisu za místo konání zápasu právě Havlíčkův Brod. Všichni totiž mají stále v živé paměti, jaké parádní prostředí dokázali zdejší fanoušci vytvořit v době, kdy se v Brodě ještě před dvěma lety hrála extraliga. Téměř na každé utkání bylo tehdy vyprodáno.

Těším se na skvělou show, hlásí Tregler

Když se dozvěděl, že se bude první kvalifikační utkání o postup na evropský šampionát družstev hrát v Havlíčkově Brodě, zajásal. Český reprezentant ve stolním tenisu Tomáš Tregler totiž právě v tomto městě na Vysočině prožil v rámci své extraligové kariéry dva parádní roky. Dvakrát slavil s Brodem domácí titul. Naposledy před dvěma lety, v roce 2016.

„Samozřejmě že mi to hned naskočilo, když jsem do Brodu přijel. A ještě víc si to připomenu v úterý večer při zápase, až dorazí fanoušci,“ nechal se slyšet sedmadvacetiletý rodák z Berouna.

Zdejší fandové totiž v době, kdy Havlíčkův Brod působil v nejvyšší domácí soutěži, patřili k absolutní špičce, co se podpory svého týmu týká. „Byli super, všechno s námi prožívali. Chodili i na zápasy, které nebyly až tak atraktivní,“ nešetřil komplimenty Tregler.

Plno by mělo být v Brodě i v úterý večer při utkání s Kyprem. „Je vidět, že lidi tady mají stolní tenis rádi,“ poznamenal hráč extraligového klubu TTC Ostrava 2016. „Těším se na skvělou show,“ dodal s úsměvem.

A s jakými plány půjde do večerního zápasu? „Nebereme nic jiného než vítězství. Soupeře sice moc neznáme a je jasné, že v dnešní době už tenhle sport umí každý, nicméně chceme určitě vyhrát,“ vzkázal Tregler.

„A jsem přesvědčený, že vyprodáno bude i teď. V prodeji už je jen nějakých čtrnáct vstupenek,“ prozradil v pondělí dopoledne Jinek.

Jeho organizační tým přichystal pro fanoušky na kvalifikační zápas celkem pět set míst, což se vzhledem k nižší atraktivitě soupeře mohlo zpočátku zdát někomu přehnané.

„I předseda svazu Zbyněk Špaček mi říkal: Jestli dostaneš na Kypr do hlediště pět set lidí, tak to klobouk dolů,“ usmíval se šéf brodského klubu. „Přijedou nejen naši fandové, ale určitě i spousta lidí z celé republiky, takže atmosféra bude bouřlivá,“ slíbil.

Součástí utkání bude také bohatý doprovodný program. „Diváci se mohou těšit například na autogramiádu nebo na našeho populárního maskota Stenlyho. Uděláme všechno pro to, aby se u nás oba celky cítily co nejlépe,“ ujišťoval Jinek.

V české nominaci na souboj figuruje čtveřice Tomáš Konečný, Lubomír Jančařík, Tomáš Tregler a Tomáš Polanský.

„Celkem ale dostalo pozvánku šest hráčů a mezi nimi také Pavel Širuček. Jeho a Tomáše Treglera místní fanoušci moc dobře znají. Pavel tady získal tři domácí tituly a Tomáš dva,“ připomněl slavnou éru stolního tenisu v Havlíčkově Brodě, která trvala od roku 2012 do roku 2016.

Tehdy hrál Sten marketing HB domácí zápasy v brodském kulturním domě. Od té doby se ale zdejší prostředí hodně změnilo. A nutno říct, že k lepšímu. „Mluvil jsem s Pavlem i s Tomášem a oba jsou z nového prostředí nadšení. Na zápas se strašně moc těší,“ uvedl Jinek.

Kromě České republiky a Kypru budou o postup na evropský šampionát bojovat také Bulharsko a Island.

„Já věřím, že všechno dobře dopadne. Že hned první zápas u nás kluci zvládnou,“ svěřil se s přáním šéf brodského stolního tenisu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž