Stolní tenista Antonín Gavlas

Stolní tenista Antonín Gavlas | foto: Martin Stolař, MAFRA

Chebští stolní tenisté porazili El Niňo, i tak ale klesli v tabulce

  • 0
Stolní tenisté SKST Cheb vyhráli v Praze na stolech El Niňa 3:1, ale stejně je to stálo propad na třetí místo tabulky extraligy, i když jen o skóre za TTC Ostrava. Do konce základní části jim zbývají sehrát dva duely s Havlíčkovým Brodem a po jednom s pražským El Niňo, Hr. Králové, TTC Ostrava a Libercem.

K výhře na El Niňo Praha zadělal už v první dvouhře David Štěpánek, porazil Slováka Zelinku 3:0 ač ve druhé sadě odvracel dva setboly soupeře. „Tenhle set rozhodl, pak už jsem se dokázal srovnat a díky větším zkušenostem jsem zápas vyhrál,“ řekl Štěpánek do kamery ArenaSport TV, která duel přenášela. Možná jej nakopla i slova předsedy pražského klubu Zbyňka Špačka. „Před utkáním mi připomněl, že jsem tady hrával už před třiceti lety. Takže těch zkušeností je opravdu hodně,“ usmíval se Štěpánek.

Následně měl Antonín Gavlas problémy s Rozinkem pouze v úvodu, to domácí hráč vedl už 10:8. „Vojta hrál velmi dobře na forhendu, i když vím, že jeho silnější zbraní je bekhend. Bylo moc důležité, že jsem závěr setu vyhrál, pak už jsem byl klidnější,“ komentoval Gavlas svou výhru 3:0.

V souboji dvou juniorů ještě domácí Kaucký vykřesal naději, když porazil Jakuba Slapničku, jenže výsledek utkání pečetil Antonín Gavlas. Porazil Zelinku 3:0 a výhru Chebu.

V duelu, místo Petra Gavlase, vedl chebský tým z lavičky Anton Gavlas, otec Petra i Antonína, který mohl celou sestavu pochválit.

„Jsem velmi spokojený, protože hráči splnili taktické pokyny a podali zodpovědný výkon. Včetně Jakuba Slapničky, i on hrál oproti minulému zápasu víc trpělivě a nespěchal tolik.“

To kouč El Niňa Petr Kaucký jen krčil rameny. „O fous jsme utekli debaklu. Taktika byla jasná, v prvním zápase měl Kuba Zelinka vyhrát a pak se vše mohlo vyvíjet jinak. Jenže David Štěpánek hrál ohromně zkušeně. A pak taky Tonda Gavlas, ten byl prostě skvělý. Naštěstí alespoň jeden bod zachránil na trojce Kuba.“

Další utkání hrají stolní tenisté SKST Cheb s HB Ostrov Havlíčkův Brod, v pátek a sobotu na stolech soupeře.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž