Stolní tenis - ilustrační foto

Stolní tenis - ilustrační foto | foto: Reuters

Policie obvinila bývalého trenéra stolního tenisu ze zneužití

  • 0
Policie na konci května obvinila bývalého trenéra reprezentace kadetek ve stolním tenisu z pohlavního zneužití. Případ podle advokáta jedné z dívek Iva Žižkovského vyšetřuje královéhradecká policie. Obviněný Seznam Zprávám řekl, že se stíháním nesouhlasí. Hrozí mu až desetileté vězení.

Informaci přinesl server Seznam Zprávy.

Trenérovy bývalé svěřenkyně tvrdí, že se k nim muž před zhruba devíti lety choval nevhodně, jednu z nich údajně fyzicky zneužil. V době, kdy byla nezletilá, ji prý masíroval nahou. Serveru řekly, že o chování trenéra informovaly Českou asociaci stolního tenisu před rokem a půl, výkonný výbor ale podle nich nijak nejednal.

Zástupci asociace uvedli, že trenér veškerá obvinění popřel a šlo pouze o „tvrzení proti tvrzení“. Muži následně vypověděli podle webu smlouvu reprezentačního trenéra, na klubové úrovni trénoval děti i dál. Když se pak stal vedoucím trenérem a sportovním manažerem Centra mládeže, asociace ho zaměstnala znovu. Podle dalších dívek trenér pokračoval v nevhodném chování i v Centru mládeže.

Zástupci asociace Seznam Zprávám řekli, že muž nebyl stíhán ani odsouzen, neměli tedy důvod ho nezaměstnat. Asociace muži podle serveru v minulém roce neprodloužila smlouvu, proces odebrání jeho licence zahájila minulý týden.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž