Squashista Jan Koukal (vlevo) si před startem mistrovství republiky zahrál s...

Squashista Jan Koukal (vlevo) si před startem mistrovství republiky zahrál s fotbalistou Sparty a nadšeným squashistou Ladislavem Krejčím | foto: squashpage.net

Squashista Koukal dál bez konkurence, je posedmnácté mistrem republiky

  • 0
Jan Koukal vybojoval už sedmnáctý titul mistra republiky ve squashi. Dvaatřicetiletý rodák z Prahy potvrdil roli domácí jedničky a v pěti zápasech na šampionátu ztratil jediný set. Ve finále v proskleném kurtu v Metropoli Zličín zdolal Martina Švece 11:4, 11:8 a 11:8. V ženské kategorii zvítězila počtvrté Olga Kolářová, v dramatickém boji o zlato přitom odvrátila Anně Klimundové v páté sadě pět mečbolů.

Koukal se stal poprvé českým mistrem v roce 1999 a vyhrál všechny šampionáty s výjimkou roku 2009, kdy prohrál v semifinále. Loni ho nezastavily ani následky podvrtnutého kotníku a letos problémy s kurtem v pražském obchodním centru.

„Je to zcela jiná radost než v minulých letech. Jsem totiž rád, že turnaj vůbec proběhl,“ řekl Koukal. Začátkem týdne totiž při instalaci skleněného kurtu praskla jedna z tabulí. „Dva dny jsem nespal, byl jsem neustále na telefonu. Museli jsme hodně improvizovat. Když ale kurt stál, užíval jsem si to,“ dodal squashista, jehož cílem je získat 20 českých titulů.

Ve finále žen vedla nejvýše nasazená Klimundová v rozhodujícím setu 10:5, na premiérový titul ale nedosáhla. „Nevím, jestli jsem schopná popsat, co se přesně dělo. Byla jsem v transu, za stavu 10:5 jsem se snažila uhrát každý bod. Myslím, že trochu rozhodly mé zkušenosti, měla jsem však ohromné štěstí,“ uvedla Kolářová, která před osmi měsíci porodila dceru. Dříve triumfovala pod dívčím jménem Ertlová.

Mistrovství ČR ve squashi v Praze-Zličíně

Muži
Finále:
Koukal - Švec 3:0 (4, 8, 8)
O 3. místo:
Mekbib - Martin 3:0 (7, 4, 3)

Ženy
Finále:
Kolářová - Klimundová 3:2 (-7, 10, 9, -8, 10)
O 3. místo:
Kubáňová - Svobodová 3:0 (5, 6, 4)

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž