Olympijský vítěz Jiří Lipták

Olympijský vítěz Jiří Lipták | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Střelci Brázdová a Lipták postoupili ve finále Světového poháru z kvalifikace

  • 1
Puškařka Lucie Brázdová a olympijský vítěz v trapu Jiří Lipták uspěli v kvalifikaci President’s Cupu, finále Světového poháru ve sportovní střelbě. V Káhiře se oba probojovali mezi osm nejlepších - Brázdová ve vzduchové pušce ze třetího místa, Lipták byl šestý.

Ve čtvrtek oba české reprezentanty čeká boj ve čtyřčlenných skupinách o semifinále, které bude na programu v pátek. Ve stejný den vyvrcholí vzduchovkářské soutěže souboji o zlato, mezi brokaři se rozhodne o vítězích v sobotu.

Kvalifikace byla konečnou pro Barboru Šumovou ve skeetu (10.), Jiřího Přívratského ve vzduchové pušce, Pavla Schejbala ve vzduchové pistoli a Jakuba Tomečka ve skeetu (všichni 11.).

Ve čtvrtek se rozhodne o finalistech ještě v kulových disciplínách. V rychlopalné pistoli startuje Matin Strnad a z malorážky na 3x40 ran budou střílet Přívratský, Petr Nymburský a Veronika Blažíčková. Jejich finále jsou na programu v sobotu.

Devět reprezentantů ve finále SP znamená historicky nejvyšší českou účast. Do soutěží ve 12 olympijských disciplínách se střelci kvalifikovali na základě pořadí ve světovém žebříčku do 12. místa.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž