Sportovní gymnasty čeká v Brně generálka

Brno - Před srpnovým mistrovstvím světa čeká české sportovní gymnasty generálka. Sobotní trojutkání proti Dánsku a Polsku vyřeší trenéru Miloslavu Netušilovi, otázku, kdo z náhradníků zůstane doma. "Jasná je pětice Martin Konečný, Jiří Fiřt, Martin Vlk, David Vyoral a Daniel Rexa. S nimi poletí dva z trojice Martin Čada, Lubomír Matera a Petr Smejkal," řekl Netušil.

Trojutkání chtějí gymnasté co nejvíce přiblížit modelu, který na ně čeká na mistrovství světa. Jednak časem závodu a také výchozím nářadím na bradlech.

Gymnastky nastoupí ve stejný den proti Rakousku bez své nejlepší závodnice Jany Komrskové, která bude odpočívat.

"O její výkonnosti nemáme pochyb, potvrdila ji minulý víkend při mezistátním utkání na Slovensku i ve středečním kontrolním závodě v Brně, který s přehledem vyhrála," uvedl trenér Stanislav Vyzina, jenž už pouze hledá optimální nasazení družstva.

Sedmičku gymnastek, která odletí 28. července do USA, tvoří vedle Komrskové ještě Kateřina Marešová, Veronika Ožanová, Adéla Pavouková, Petra Šulcová, Jana Šikulová a Michaela Řádková. Náhradnicemi jsou Romana Maláčová s Jana Mrkvicová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž