Aerobik

Aerobik - Souboje o české tituly v aerobiku přinesly skvělou podívanou. | foto: Josef Vostárek, MF DNES

Sportovní aerobik má republikové mistrovství

Praha - O republikové tituly ve sportovním aerobiku a fitness družstvech federace FISAF se po roce bude bojovat opět v kladenské hale Centrum. Nedělní soutěž zároveň bude nominačním závodem na evropský šampionát, který proběhne ve dnech 9. - 13. května ve španělském přímořském letovisku Lioret de Mar.

Ze semifinálových kol se na kladenskou palubovku probojovalo vždy šest nejlepších z každé kategorie, pouze v mužích a týmech sportovního aerobiku postoupili všichni semifinalisté. Muži, mezi nimiž byl nejlepší trojnásobný mistr světa Petr Jánský, totiž soutěžili jen čtyři, tříčlenné týmy byly v semifinále tři.

"Petr Jánský, který poslední roky soupeří vlastně jen s Honzou Pochobradským, mě v semifinále příjemně překvapil," poznamenal reprezentační trenér Jakub Strakoš na adresu muže, kterého na loňském mistrovství světa v Rotterdamu porazil právě zlatý Pochobradský.

"V semifinále jsem závodil se zánětem v rameni, ale už se cítím fit," řekl Pochobradský. "Na Kladně se uvidí, podle mě rozhodne momentální forma."

V kategorii párů se ve finále představí pouze jediná dvojice Procházková - Sirotek, stříbrní z loňského mistrovství světa. Úřadující světoví šampioni Tomášková - Dušek nestartují kvůli Duškovu zranění.

Nedělní závod AQUILA AEROBIC 2007 začíná ve 14.30 a televizní kanál ČT 4 Sport z něj pořizuje osmdesátiminutový přímý přenos.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž