Mladí čeští softbalisté potvrdili svou dominanci v Evropě a na šampionátu v...

Mladí čeští softbalisté potvrdili svou dominanci v Evropě a na šampionátu v Havlíčkově Brodě ovládli kategorii U16 i U18. | foto: Czech Softball

Softbalové ME v Brodě ovládli čeští mladíci. Brali oba tituly

  • 0
Tím nejlepším způsobem, tedy očekávaným ziskem mistrovského titulu v obou kategoriích pro domácí českou reprezentaci, skončil letošní evropský šampionát juniorů a kadetů v softbalu, jejž minulý týden hostil Havlíčkův Brod.

Ve finále kategorie U16 favorizovaní čeští mladíci smetli Izrael 17:0, v rozhodujícím zápase o zlato v kategorii U18 Dánsko 7:2.

„Sportovně to dopadlo, jak se čekalo,“ uvedl šéftrenér pořádajícího oddílu Hroši Havlíčkův Brod Dušan Šnelly. 

„Mile nás však překvapil přístup veřejnosti. Čekal jsem, že o tyto kategorie nebude zdaleka takový zájem, jako když hrají muži. Ale opak byl pravdou, sjížděli se fanoušci z celé republiky. Asi i proto, že dlouho nebylo možné žádnou mezinárodní akci pořádat a vidět.“

Na všechny zápasy obou českých týmů bylo vyprodáno, utkání sledovalo více než pět stovek diváků.

Pořadatele během šampionátu trápila nepřízeň počasí. „V prvních čtyřech dnech jsme třikrát museli dopoledne vysoušet hřiště, s tím, že všichni pořadatelé přímo na hřišti spali a v šest ráno nastupovali na vysoušení, aby se v devět nebo v jedenáct dalo hrát,“ popsal Šnelly. „V jednom případě jsme dokonce museli dva zápasy překládat do dalších dnů,“ dodal.

V obou kategoriích měli domácí Hroši hned čtyřnásobné zastoupení. „Do obou finále nastoupili po dvou našich hráčích. Takže s tím jsme taky spokojeni,“ zmínil Šnelly kadety Štěpána Sychru (catcher) s Ondřejem Zborovským (3. meta) a juniory Matěje Macase (nadhoz) s Filipem Kučírkem (spojka).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž