Softbalistky Kunovic slaví historický postup do finále české extraligy.

Softbalistky Kunovic slaví historický postup do finále české extraligy. | foto: Snails Kunovice

Kunovické softbalistky hrají dvě finále. Extraliga je více než Evropa

  • 0
Sezonu rozjely a její větší část pak odehrály bez zraněné první nadhazovačky Rampáčkové. Do extraligové play off proklouzly na poslední možnou chvíli. Pro softbalistky Snails Kunovice však bude historicky nejúspěšnější. Poprvé se probily do finále české elitní soutěže, navíc si zahrají finále premiérového ročníku Euroligy. Jedinou nepříjemností je, že obě akce vrcholí tento víkend ve stejném termínu.

„Přednost má extraliga,“ pronesl trenér družstva Pavel Křivák.

Do Trnavy tak v neděli pošle záložní tým složený převážně z hráček béčka a vedený svým pomocníkem Milanem Zedníkem.

Kunovice mají díky vítězství v základní části jistotu, že neskončí hůře než třetí. To by však musely prohrát oba úvodní duely.

„I tak by byl bronz úspěchem. Ale věřím, že se holky hecnou,“ prohodil Křivák, jenž bude chystat družstvo na sérii o extraligové zlato.

Finále na tři vítězná utkání začíná v sobotu v jihočeských Ledenicích, v neděli se stěhuje na kunovickou Mlatevnu (od 13 hodin).

S postupem Snails do finále přitom nikdo nepočítal - a už vůbec ne vyřazený SK Joudrs Praha, jenž ve finále extraligy hrál nepřetržitě patnáct let. Naposledy ho do něho nepustila Technika Brno, kterou tehdy trénoval symbolicky Křivák.

Kunovjanky v semifinálové sérii dvakrát prohrávaly, oba postupové mečboly soupeře odvrátily a v rozhodujícím pátém zápase je v Praze po divém výsledku 12:9 definitivně zlomily.

„Od páté směny jsme měly více sil v útoku,“ pochvaloval si Křivák, jehož družina přežila v sezoně několik kritických chvil. „To nás posílilo. Holky se přesvědčily, že není nic ztraceného.“

Nic ztratit nemůžou také ve finále. Ledenice jsou obrovskými favoritkami. Veronika Pecková je považovaná ze nejlepší nadhazovačku Evropy, v pěti zápasech letošního play off nepovolila pálkařkám ani bod.

„Uspět můžeme, jen když budou holky na pálce koncentrované. Zkusíme překvapit,“ uvedl Křivák.

Jak na to, softbalistky Kunovic vědí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž