Simona Kubová | foto: Reuters

Kubová si zaplave v elitní soutěži s hvězdnou Američankou Ledeckou

  • 0
Chomutovská znakařka Simona Kubová se představí v nové elitní plavecké soutěži International Swimming League. Bude závodit v týmu D.C. Trident s krajankou Anikou Apostalonovou, která je rodačkou z USA, a americkou hvězdou Katie Ledeckou.

Česká rekordmanka na 50, 100 i 200 metrů znak Kubová o angažmá v nové týmové soutěži informovala na sociálních sítích. „Je mi velkou ctí být součástí tak skvělého týmu, závodit s nejlepšími plavci na světě a spolupracovat s těmi nejlepšími trenéry na světě,“ uvedla na Instagramu.

International Swimming League má atraktivním týmovým formátem a účastí elitních plavců přitáhnout k plavání další fanoušky. Zúčastní se jí osm týmů – čtyři evropské a čtyři americké. Na soupisce každého z nich by mělo být podle doporučení organizátorů 24 plavců, dvanáct mužů a dvanáct žen, plus čtyři náhradníci. Maximálně to může být 32 závodníků. Každého kola se zúčastní čtyři týmy, za které budou sbírat body dva plavci v každé disciplíně.

Na programu je od 5. října šest základních kol v Evropě i v zámoří. Prestižní akce vyvrcholí finálovým utkáním za účasti dvou nejlepších evropských a amerických klubů, které se uskuteční 20. a 21. prosince v americkém Las Vegas.

Kubová, za svobodna Baumrtová, byla první českou sportovkyní, která si zajistila účast na olympijských hrách v Tokiu. Už v dubnu, 468 dní před zahájením olympiády 2020, splnila na mítinku v Eindhovenu kýžený limit vítězným časem 59,66 na trati 100 metrů znak.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž