Slovenský zápasník MMA Samuel Krištofič nastupuje do zápasu s bílou maskou. | foto: Oktagon MMA

Boj bez rukavic s Karešem. Bez obav, znám to z ulice, ujišťuje Krištofič

  • 0
Přijal pikantní zápas. Do konce roku se má slovenský zápasník Samuel Krištofič postavit bývalému promotérovi XFN Petru Karešovi podle pravidel barmského boxu. Tedy bez rukavic. Doteď přitom bojoval v konkurenční organizaci Oktagon. „Obavy nemám, těším se, v mládí jsem se pral na ulici,“ říká Krištofič v rozhovoru.

Krištofič dosud působil jako MMA zápasník v Oktagonu, jenže tam mu skončila smlouva. Kvůli zraněným zádům teď delší čas ani v MMA pokračovat nemůže, přijal proto výzvu postavit se Petru Karešovi v postoji podle pravidel barmského boxu - bez rukavic. Povoleny jsou v tomto sportu dokonce i údery hlavou.

„Dnes jsme se s Karešem viděli. Dohodnuté to je, nevím, co by se muselo stát, aby z toho sešlo,“ potvrzuje Krištofič. Že smlouvu Krištofič podepsal, ujistil také po dotazu sám Petr Kareš. „Máme již od zápasníka podepsanou smlouvu,“ uvedl. Zápas by měl proběhnout do konce roku v kategorii do 86 kilogramů pod oživenou organizací XFN.

Slovenský zápasník MMA Samuel Krištofič nastupuje do zápasu s bílou maskou.
Zápasník MMA Samuel Krištofič.

Takhle Samuel Krištofič nastupoval k MMA zápasu pod Oktagonem.

Barmský box bez rukavic, jaká to je pro vás výzva?
Začínal jsem s thajským boxem, barmský box jsem vždy obdivoval a chtěl ho vyzkoušet. Teď kvůli zranění nemůžu působit v MMA, tak se hodně těším. 

Nemáte obavu, že nebudete mít rukavice?
Bez rukavic jsem se pral už jako malý na ulici. Z mládí zkušenosti mám, teď to navíc bude podle pravidel. Připravím se jako sportovec a podám co nejlepší výkon. Místo obav se těším.

Krištofič v souboji o titul prohrál s Kozmou

Proč jste přijal duel zrovna s Karešem? Byl tváří XFN, hlavní konkurence Oktagonu, kde jste doteď působil.
Přišla zajímavá nabídka. Soupeře si nevybírám. Prostě potřebuju zaplatit účty a tohle vyhrálo.

S jakými ambicemi ke konkurenci přecházíte?
Zatím jde čistě o jeden souboj. Uvidíme, jak vyřeším budoucnost. Musím hlavně uzdravit záda. Buď operací, nebo se mi snad podaří zlepšit to cvičením. Sám nevím, co bude. Ale chci se vrátit k MMA, to je priorita.

Bývalý promotér MMA organizace XFN Petr Kareš

Domlouval jste se s Oktagonem na přestupu?
Tak mně s nimi skončila smlouva, ale je to v téhle rovině divný. Jdu k XFN, takhle to život napsal.

Jak vy Kareše vnímáte?
Po sportovní stránce má hodně odzápaseno, beru ho jako adekvátního soupeře. Co se týče povahy a věcí, které se napsaly okolo dluhů a podobně, k tomu se vyjadřovat nechci. Nevím, kolik je na tom pravdy.

XFN se během roku dost zadlužilo, nebojíte se o peníze?
Nabídku mi dal dlouholetý sponzor a kamarád, co šéfuje firmě Double Red. Za finance se mi zaručil. Sponzoruje mě dlouho a já v něj mám důvěru.